Bijgewerkt: 18 juni 2024

Extra bescherming door Safe Browsing voor Android-gebruikers

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Security
03-12-2017

Paul Stanton, van het Safe Browsing Team van Google Security informeerde op 1 december 2017 de Android gebruikers in zijn blog Safe Browsing: °In onze inspanningen om gebruikers te beschermen en ontwikkelaars te dienen, heeft het Google Safe Browsing team de handhaving van Google's Ongewenste Softwarebeleid uitgebreid om ongewenste en schadelijke mobiele gedragingen op Android verder af te remmen. Als onderdeel van deze uitgebreide handhaving zal Google Safe Browsing waarschuwingen op apps en websites tonen die tot apps leiden die zonder hun toestemming persoonsgegevens van een gebruiker verzamelen.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

De groene robot is het logo van het Android systeem, dat in eerste instantie bedoeld was voor het gebruik van de ontwikkelaars. De consumenten vonden het echter erg leuk en zo werd het officiële logo ontworpen door Irina Blok,
een designer vanuit Silicon Valley


Apps die persoonlijke gebruikersgegevens (zoals het telefoonnummer van de gebruiker, of e-mail), of apparaatgegevens verwerken, zijn nodig om gebruikers te waarschuwen en hun eigen privacybeleid in de app op te nemen. Bovendien, als een app persoonlijke gegevens verzamelt en doorgeeft die geen verband houden met de functionaliteit van de app, dan moet, voorafgaand aan het verzamelen en doorsturen, de app duidelijk aangeven, hoe de gebruikersgegevens zullen worden gebruikt en moet de gebruiker bevestigende toestemming geven voor een dergelijk gebruik.

Deze vereisten gelden voor de apps in Google Play en niet-Play app markten. Het Google Play-team heeft ook richtlijnen gepubliceerd voor de manier, waarop Play-apps met gebruikersgegevens moeten omgaan en informatie moeten verstrekken.

Android?

Android is een mobiel besturingssysteem ontwikkeld door Google, gebaseerd op de Linux kernel en voornamelijk ontworpen voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. De gebruikersinterface van Android is voornamelijk gebaseerd op directe manipulatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van aanraakbewegingen die losjes overeenkomen met real-world-acties, zoals vegen, tikken en knijpen, om objecten op het scherm te manipuleren, samen met een virtueel toetsenbord voor tekstinvoer. Naast touchscreen-apparaten heeft Google Android TV ontwikkeld voor televisies, Android Auto voor auto's en Android Wear voor polshorloges, elk met een gespecialiseerde gebruikersinterface. Varianten van Android worden ook gebruikt op spelconsoles, digitale camera' s, PC's en andere elektronica.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.