Bijgewerkt: 5 december 2021

Expositie van kunstwerken rond de raadzaal van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-02-2020

Door de gemeente Amstelveen aangekochte kunst krijgt voortaan een plek rondom de raadzaal in het raadhuis. Op deze manier kunnen alle inwoners van Amstelveen ervan genieten. De Amstelveense kunstenaar Jan Verschoor (1943) bijt het spits af. Vanaf woensdagavond 26 februari 2020 zijn 16 foto’s te zien van zijn eerdere expositie Verstilde beweging: Sculpturen & objecten.

In de ‘Cultuuragenda 2020-2024: De stad als podium’ heeft het college de ambitie uitgesproken om kunst en cultuur in Amstelveen een podium te bieden. 'Om veelbelovende kunstenaars te stimuleren en inwoners te laten kennismaken met kunst, breidt de gemeente haar eigen kunstcollectie uit. Deze kunst krijgt een podium rondom de raadzaal om het toegankelijk te maken voor alle inwoners.' zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur. De gemeente krijgt van Jan Verschoor twee foto’s voor haar kunstcollectie. Naast de foto-expositie is ook het aangekochte kunstwerk van de Japanse kunstenaar Kaori Kurihara te zien. Zij exposeerde recentelijk bij Kunstconsult in Amstelveen. Deze aankoop is gedaan op advies van Japankenner en kunstenaar Tomas Hillebrand.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Beeldend kunstenaar Jan Verschoor in november 2019


Expositie Jan Verschoor. In 2015 exposeerde Jan Verschoor zijn oeuvre onder de naam Verstilde beweging: Sculpturen & objecten op Landgoed Kasteel Keukenhof in Lisse. In deze historische omgeving ging de hedendaagse kunst van Verschoor een verbintenis aan met de geschiedenis van de kamers en torens van het gebouw. Het was de eerste keer dat zijn werk geëxposeerd werd in een dergelijke klassieke setting. Door het boeiende contrast tussen vroeger en nu kreeg het werk van Verschoor een nieuwe lading. Destijds zijn prachtige foto’s gemaakt van de expositie. Deze foto’s zijn de komende maanden rondom de raadzaal te zien.  

De expositie van Jan Verschoor en het kunstwerk van Kurihara zijn vanaf woensdagavond 26 februari 2020 19.00 uur (voorafgaand aan de commissie Burgers en Samenleving) voor alle Amstelveense inwoners vrij toegankelijk om te bezichtigen. De in Amstelveen opgegroeide pianist Stephan Harsono (1996) begeleidt de opening op de vleugel die onlangs door de gemeente is aangekocht. Hij won in 2014 het Prinses Christina Klassiek Concours. Adres: Laan Nieuwer-Amstel 1,1182 JR AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.