Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Expositie van beeldend kunstenaar Hans Wap in Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
20-10-2019

Platform C | Kunstuitleen Amstelveen nodigt u uit voor de expositie van beeldend kunstenaar en dichter Hans Wap. De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 2 november 2019 om 15.00 uur en wordt verricht door Hetty Tjalkens, voormalig directeur van Kunstuitleen Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Hans Wap leest zijn gedichten voor aan de aanwezigen op 3 november 2007 tijdens de Nationale Kunstweek in de Kunstuitleen Amstelveen


Hans Wap (1943) volgde een opleiding aan de Willem de Kooning Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam en vestigde zich nadien als beeldend kunstenaar in Rotterdam. Hij werkte nauw samen met het Scapino Ballet in Rotterdam, waarvoor hij decors ontwierp. Maar ook met de Nederlandse Spoorwegen, waarvan Hans Wap het interieur heeft ontworpen van een aantal sprintertreinen. Naast beeldend kunstenaar is hij ook dichter.

Foto Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2019)

Hans Wap: 'Kunstschaatsen'


Wap is een zeer veelzijdig beeldend kunstenaar die verschillende technieken hanteert. Hij maakt schilderijen, grafiek en pastel. De getoonde schilderijen zijn abstracte doeken waar in een later stadium figuurtjes gezet zijn. Het gevolg is dat de mensen plus de abstracte achtergrond samen een landschap worden. Zijn werk is te zien van zaterdag 2 t/m zaterdag 30 november 2019 in de kunstuitleen bij Platform C, Stadsplein 99. U bent van harte welkom tijdens de opening om te genieten van de prachtige combinatie van Kunst & Poëzie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.