Bijgewerkt: 5 maart 2024

Expositie van Vucetic en Terpstra op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
12-09-2011

Van 15 september t/m 2 oktober 2011 is de expositie van Maja Vucetic en Wiepko Terpstra te zien op buitenplaats Wester-Amstel. Maja Vucetic, Kroatische van geboorte, woont sinds 1994 in Nederland. In haar werk als huisarts, maar ook als schilderes zoekt zij, dicht bij de mensen, betekenis en inspiratie in het dagelijks leven.

Vucetic Amstelveen
(Bron M. Vucetic - 2011)

Schilderij van Maja Vucetic
 “Mensen, in hun eigen omgeving is dan ook het meest boeiende onderwerp om te schilderen” vertelt zij. “Een dierbaar, voorbijgaand moment vastleggen, een emotie, een poging tot contact, communicatie. Datgene eruit halen wat de moeite waard is, wat ons bij blijft”. In haar schilderen gebruikt Maja Vucetic meestal een verfijnde toets en veel kleur.

Keramist Wiepko Terpstra.

Sinds twaalf jaar doet Wiepko Terpstra aan keramiek, hij heeft zichzelf, met vallen en opstaan, of liever gezegd met bergen scherven, het vak van keramist geleerd. Over zijn werkt vertelt hij dat hij beoogt twee kunstvormen, de keramiek en de schilderkunst, te combineren. “Ik maak van klei driedimensionale voorwerpen en versier ze met een tweedimensionaal patroon”.

terpstra Amstelveen
(Bron W. Terpstra - 2011)

Keramiek van Wiepko Terpstra


Wiepko Terpstra’s keramiek is heel kunstzinnig, zijn werkstukken heten weliswaar vazen en kopjes, maar ze hebben hun gebruikswaarde allang verloren. De vormen zijn gebaseerd op bekende huiselijke voorwerpen, maar de voorwerpen hebben geen enkel praktisch nut.

Openingstijden van de expositie: Donderdag t/m zondag 12.00 tot 16.30 uur  Toegang gratis

www.wester-amstel.nl  Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.