Bijgewerkt: 15 april 2024

Expositie van VAK Amstelland 'In or out of the box'

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb.com
27-06-2021

Op vrijdag 25 juni 2021 openden 17 leden van de Vereniging Amstellandkunst hun expositie 'In or out of the box' geopend in Ateliers2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4, Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het gebouw van Ateliers2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4, Amstelveen

Eindelijk kunnen bezoekers de werken van de deelnemende kunstenaars fysiek bekijken, dus digitaal of achter glas exposeren, ‘in the box’, hoeft niet meer. Bevrijdend voelde het om de werken weer van dichtbij en veraf, vanuit diverse hoeken te bekijken en ook belangrijk, weer even een gesprekje hebben met de kunstenaars zelf! Hoewel de redactie van Amstelveenweb de expositie op zaterdag 26 juni bezocht en van de exposerende kunstenaars maar een paar aanwezig waren, was het toch een goed begin na de coronatijd-maatregelen. Juist op deze dag had het kabinet de meeste beperkingen van de pandemietijd opgeschort.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Sunny Neeter en Karina Tan voor hun creatie 'And the winner is'.......is gebaseerd op de aanstaande Grand Prix in Nederland. De spiralen staan voor snelheid en beweging

Dat was ook goed merken op de gezichten van de aanwezige kunstenaars en wij kregen een rondleiding en uitleg van beeldend kunstenaar Karina Tan en Sunny Neeter die op dit moment samenwerken onder de naam SunnyKar-Art. Al de kunstwerken waren gemaakt vanuit het idee – out of the box en iedere kunstenaar zag dat weer anders. Het leuke van de tentoonstelling was dat overal ‘the box’ werd gebruikt in het frisse Ateliers2005 gebouw. Nieuw is dat er één lokaal ingericht is als Expowinkel, waar veel werken van de aangesloten VAK-leden stonden opgesteld op ‘boxes’ dat de winkel tot een heel leuk geheel maakte.

Bij deze tentoostellingen waren werken te zien van de kunstenaars: Corry Zwart, Hans Fransen, Jet Naftaniel-Joels, SunnyKar-Art – Sunny Neeter en Karina Tan, Mariska Nieuwendijk, Astrid Stoffels, Gaby Oltean, Pete Purnell, Annette van Waaijen, Hanneke Rijks, Tamar Shilo, Maja Vucetic, Peter Oosterhout, Yvonne Kieft, Anne Leegstra en Jos Out.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De betekenis van de artistieke mixed media van Karina en Sunny wordt duidelijk als je tussen de vele metalen spiralen de racewagen met het Red Bull logo kunt vinden. SunnyKar-Art mixed media/metal Art, 90x90 cm

De foto het kunstwerk met de naam 'And the winner is' - is gebaseerd op de aanstaande Grand Prix in Nederland. De spiralen staan voor snelheid en beweging. De betekenis van de artistieke mixed media wordt duidelijk als wij tussen de vele metalen spiralen de racewagen van wie kent hem niet - onze Red Bull nummer 1 - ontdekken! Door de ingebouwde LED verlichting geeft het ook in de avond een mooie werveling van kracht en souplesse. Het kunstwerk is gemaakt door Karina Tan en Sunny Neeter die nu ook samenwerken onder de naam SunnyKar-Art.

Hans Fransen maakte 'Eindelijk verlost' en gebruikte voor zijn uit staaldraad gemaakte mensjes een gemengde techniek. Na tien jaar opgesloten te zijn geweest in de Cobra-doos, konden de koppoters het daglicht weer zien. Een koppoter is een figuur van een mens waarbij de romp ontbreekt en de voeten rechtstreeks aan het hoofd zijn vastgemaakt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Hans Fransen - 'Eindelijk verlost' - gemengde techniek/mixed media, 70 x 40 x 35 cm

Van SunnyKar-Art hing er ook uit hun nieuwste serie 'Happie Mummies' in een rood raamwerk. Out of the box denken was hierbij de drijfveer om een nieuwe weg in te slaan. Het is kunst met een glimlach, omdat je er vrolijk van wordt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

SunnyKar-Art: 'Happie Mummies' mixed media, 90x90 cm (rood raamwerk), ontstaan tijdens de corona periode


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Karina laat zien hoe groot de mummies eerst waren

Van Anne Leegstra hing er het werk: Earth Song gemaakt met acrylverf, zand en slaggoud. Hij schreef erbij: In de media vindt regelmatig discussie plaats over het deeltijdwerken van vrouwen in Nederland. Dat zette me aan het denken over wat ik allemaal ‘in deeltijd’ heb gedaan. In de realiteit betekent dat hollen van de ene naar de andere bezigheid, die je allen het liefst perfect wilt uitvoeren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Anne Leegstra: 'Earth Song' - acrylverf, zand en slaggoud - 80x100 cm

En zo waren er nog veel mooie werken te zien en helaas voor u als webbezoeker was deze expositie slechts één lang weekend van 25-26-27 juni 2021.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Maja Vucetic: 'Zelfportret II' - beeldhouwen, mixed media - 26x27 cm


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Peter Oosterhout: 'Small events in a big world' - digitale print op aluminium - 60x80 cm


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Gaby Oltean-Lungu: 'Dans' - Oost-Indische inkt, bladgoud en olieverf - 35x50 cm


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Jos Out: 'The Man in or out of the box' - Marmer Nero Marquinia (Spaans zwart marmer) plus hout - 50x40x13 cm


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Astrid Stoffels: 'Shout out of the plastic box 3' - Fine Art Print Hahnemühle papier mat op Di-Bond - 50 x 100 cm


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

De Expowinkel volgeladen met kunst is ook beschikbaar voor de bezoekersDe VAK is een platform voor beroepskunstenaars die werkzaam zijn in de regio Amstelland met inbegrip van Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. De VAK staat open voor diversiteit in kunstvormen, de uitwisseling tussen haar kunstenaars en de verschillende disciplines van de kunsten stimuleert. De VAK moedigt uitwisseling van inspiratie aan door cross-over samenwerkingsverbanden aan te gaan en elkaar uit te dagen in het werk en de ontwikkeling van het kunstenaarschap.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.