Bijgewerkt: 29 maart 2023

Expositie van Sunny Neeter in Galerie 'Het Oude Dorp'

Nieuws -> Cultuur

Bron: Sunny Neeter
30-10-2017

Van 1 t/m 28 november 2017 exposeert beeldend kunstenaar Sunny Neeter in Galerie 'Het Oude Dorp'. Schoonheid en verval, gelaagde, verweerde, gevonden en organische materialen. De feestelijke opening vindt plaats op zondag 12 november 2017 om 16.00 uur en wordt verwoord door stadsdichter Matthijs den Hollander.

Sunny heeft haar Kunstopleiding in de Filippijnen gevolgd. In Nederland vond zij verdere verdieping in haar werk bij haar leermeester Peter Schenk, waar ze enkele jaren naaktmodellen heeft geschilderd. De Japanse leermeester van Peter Schenk, Jiro Inagaki, werd ook haar 'Master' in het scheppen van papier. Een hoogwaardige kwaliteit met de hand geschept Japans papier genaamd Kozo.

Foto Amstelveen
(Foto Sunny Neeter - 2017)

Sunny Neeter en haar schilderij 'Memories'- (50 x 50 cm)


Sunny over haar kunst: 'Mijn kunst gaat over de vergankelijkheid van het leven, over schoonheid en verval. Dit breng ik over in een gelaagdheid die zowel in mensen, alsook in materie bestaat. Door de keuze van mijn onderwerpen, speciaal kleur- en materiaalgebruik kan ik de kwetsbaarheid en ook de schoonheid van het leven raken. Hierbij gebruik ik gemengde technieken en verschillende structuren, zoals zand, dikke pasta, of verf om gemoedstoestanden uit te drukken en om te zetten in beweging, kleur en lijnvorming. Gemixt met verweerde materialen geeft dit een extra dimensie. Door deze pure sterke gevoelsmatige werkwijze ontstaat een schilderij dat ik van tevoren niet heb bedacht. De beeldtaal van mijn ziel'.
Adres: Galerie 'Het Oude Dorp' Dorpsstraat 29, 1182 JA Amstelveen. Tel. 020-6472403.
Open:
woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 16.00 uur en zondag van 13.00 - 16.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.