Bijgewerkt: 28 maart 2024

Expositie van Othilia Verdurmen in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
30-09-2015

T/m 25 oktober 2015

Othilia Verdurmen (1962) heeft een nieuwe weg ingeslagen door naast haar grote, ruimtelijke sculpturen in textiel en staal, magische, tweedimensionale landschappen te creëren door middel van fotografie. De foto’s zijn op een bijzondere manier afgedrukt en bedekt met een laag kunsthars, waardoor er een ruimtelijke werking ontstaat. Verdurmen werkte hiervoor samen met Freekje Vervoord, Roderic Rosenkamp van M2UUR en de fotografen Erik en Petra Hesmerg.



Fotografie is voor Verdurmen een nieuw medium om zich in uit te drukken. Het is dan ook geen toeval, dat zij inmiddels zelf achter de camera staat. Op deze tentoonstelling hangen ook werken gefotografeerd door Verdurmen zelf. Licht leidt het oog is één van de uitgangspunten in het werk van Verdurmen. Aandachtig kijken naar alle details, vormen en kleuren biedt de toeschouwer een rijke bron van beelden en associaties. Haar metersgrote sculpturen, bedekt met honderden structuren van textiel, leer, plastic en kralen, veranderen voortdurend van vorm en kleur door de wijze, waarop ze worden belicht.

Door middel van fotografie vormen details van deze sculpturen imaginaire landschappen, door mensenhanden gemaakt, tegelijkertijd vluchtig en vergankelijk én in de tijd van een sluiterklik voor altijd bevroren. De in het museum getoonde foto’s zijn gedrukt in een limited edition en zijn te koop. Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00, zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.