Bijgewerkt: 19 april 2024

Expositie van Aafje van Kampen op buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Johan Th. Bos
28-08-2015

Beeldend kunstenares Aafje van Kampen (1941) exposeert van donderdag 17  september tot en met zondag 4 oktober 2015 kleurrijke monoprints op buitenplaats Wester-Amstel (Amsteldijk Noord 55). Zij is in die zin autodidact, dat zij geen opleiding aan een kunstacademie kon volgen, maar wel talrijke cursussen. In feite is zij levenslang met kunst bezig geweest en groeide zij uit tot een volgens velen respectabele kunstenares.

Foto Amstelveen
(Bron A. van Kampen - 2014)

Een schilderij van Aafje van Kampen


Vormen en kleuren werden haar uitgangspunten. In haar grafische werk, waarmee zij zich al talloze jaren bezig houdt, is dat goed te zien. Decennia lang tekende en schilderde zij. Vooral door wat zij zag bij de ‘Amsterdamse Vereniging De Zondagsschilders’ werd zij gegrepen door de grafische technieken. Daarin liet zij zich dan ook intensief onderwijzen om vervolgens met een drukpers zelf te gaan experimenteren. Met stof, papier en karton.

Foto Amstelveen
(Bron A. van Kampen - 2014)

Een schilderij van Aafje van Kampen


“Ik heb alles geprobeerd”, zegt ze. “Wat ik doe is eigenlijk knutselen met de pers. Een proces van rommelen zou je het, lichtelijk denigrerend, kunnen noemen. Maar het is een proces, dat tot effecten leidt, die dikwijls verrassend zijn.” Haar werk omvat veelheid van stijlen, variërend van figuratief tot abstract. Maar altijd is het kleurrijk. En gemaakt op de drukpers dus. De expositie op buitenplaats Wester-Amstel is gratis te bezoeken van donderdag tot en met zondag, dagelijks van 12.00 tot 16.30 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.