Bijgewerkt: 21 juli 2024

Expositie van 15 september - 1 oktober 2017 op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
11-09-2017

15 september t/m 1 oktober 2017 exposeren Pathika Schuilinga, Abhilasha van Nes en Meera Stenfert Kroese op buitenplaats Wester-Amstel. De aandacht van Pathika Schuilinga is verschoven van het portretschilderen naar schilderen van, en in de natuur. De beleving van de natuur wordt nog intenser en directer en komt via meerdere zintuigen binnen. Zij werkt op papier met waterverf, acryl of houtskool. Door de grootte van het werk en de sterke contrasten van licht en donker ervaar je haar wereld.

Foto Amstelveen
( Bron Vrienden van Wester-Amstel - 2017)

Een werk van Pathika Schuilenga


Ook de schilderijen van Abhilasha van Nes hebben de natuur als hoofdthema, alleen gaat van Nes uit van zichzelf. Vanuit de rust, ruimte en stilte van de natuur en door zich er over te verbazen en ervan te genieten, legt zij een verbinding tussen haar schilderdoek en de omgeving.  Meestal werkt zij met aquarelverf, soms ook met ecoline, acryl en krijt.

Foto Amstelveen
(Bron Vrienden van Wester-Amstel - 2017)

Schilderij van Abhilasha van Nes


Foto Amstelveen
(Bron Vrienden van Wester-Amstel - 2017)

Een bronzen beeld van Meera Stenfert Kroese


Het werk van beeldhouwster Meera Stenfert Kroese is geïnspireerd op de Egyptisch mythologie. Het komt voort uit haar zoektocht naar het vinden van antwoorden op vragen over het leven , de dood en het veranderingsproces van de mens  tijdens zijn leven. Bijna al haar werk is in brons uitgevoerd. Ook maakt Kroese veel portretten. Adres: buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE Amstelveen. De expositie is geopend vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur. Toegang is gratis. Honden zijn niet toegelaten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.