Bijgewerkt: 21 juni 2024

Expositie 'Women in the spotlights' bij Brentano

Nieuws -> Cultuur

Bron: Virginia Zeegers
04-08-2009

Van 30 augustus t/m 25 september 2009 exposeren Virginia Zeegers en Thea Pronk hun schilderijen in het Zorgcentrum Klaasje Zevenster. Ze schilderen allebei bij de SAKB (Stichting Amstelveense Kunst Belangen ) en ze exposeren ook samen, omdat alle twee kunstenaars moderne schilderijen van vrouwen schilderen met eigen stijl.

Virginia Zeegers

'Voor deze expositie heb ik gekozen voor mijn recente werken, die kleurrijk zijn en het thema ‘Vrouw’ dragen. De essentie van mijn werk is, het gebruik maken van reclame en modefoto’s op een abstracte wijze met realistische elementen.

Zeegers Amstelveen
(Virginia Zeegers - 2009)

Schilderij van Virginia Zeegers


De inspiratie haal ik voornamelijk uit foto’s en lichtinval. Dat verwerk ik in schilderijen door gebruik te maken van vlakverdelingen. Sinds 2004 ben ik actief met schilderen bezig.'

Thea Pronk

'Voor deze expositie heb ik een aantal fantasie portretten uitgekozen, die ik de laatste jaren gemaakt heb. Het is allemaal geschilderd met acryl op linnen.

Ik schilder al vele jaren en heb een voorkeur voor sprekende kleuren en vrolijke onderwerpen. Mijn inspiratie haal ik uit alles wat ik tegenkom in het dagelijks leven, kleuren die mij aanspreken en de natuur in al haar vormen.

Thea Pronk Amstelveen
(Thea Pronk - 2009)

Een schilderij van Thea Pronk


Voor een overzicht van mijn werk kunt u kijken op mijn weblog http://theapronk.blogspot.com/'

Adres: Zorgcentrum Klaasje Zevenster Klaasje Zevensterstraat 67 1183 NK AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.