Bijgewerkt: 22 mei 2022

Expositie 'Slightly Creepy Camping Sites' in Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
30-11-2015

Van 12 december tot en met 23 januari 2015 vindt in Kunstuitleen Amstelveen de expositie 'Slightly Creepy Camping Sites' plaats van kunstenares Karin Bos. De opening is op zaterdag 12 december 2015 om 14.30 uur en wordt verricht door Herbert Bos, directeur van Kunstuitleen Amstelveen.

Karin Bos (1966) is in 1989 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien werkt ze als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Haar specialisaties zijn schilderen, tekenen en grafiek. Mensen zijn het centrale onderwerp in het werk van Karin Bos. Met name hun onderlinge relaties en (machts-) verhoudingen hebben haar interesse.

Foto Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2015)

De flyer van de expositie 'Slightly Creepy Camping Sites' in Kunstuitleen Amstelveen


In het recente werk van Karin Bos is het landschap een grotere rol gaan spelen. Ze vroeg zich af of ze in staat was om iets over mensen te vertellen zonder ze letterlijk in beeld te brengen. Dit resulteert in sprookjesachtige landschappen, waarin altijd iets vervreemdends aanwezig is. Deze schilderijen van schuurtjes en caravans in het bos verkrijgen hun suspense niet door de handeling of uitstraling van de hoofdpersoon, maar door het kleurgebruik, het licht en de schildertoets. Belangrijk in haar werk is de suggestie. Het roept een filmische wereld op, een wereld van verhalen, waar niets is wat het lijkt en waar een vrolijk vakantietafereel evengoed de plek van een verschrikkelijke misdaad kan zijn. Deze spanning, deze meerduidigheid interesseert Karin Bos. Meer informatie vindt u op www.kunstuitleenamstelveen.nl  en www.karinbos.infoAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.