Bijgewerkt: 22 juli 2024

Expositie 'Jan Verschoor: Het Sieraad' in Museumhuis Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
26-11-2017

In het Museumhuis, dat grenst aan Museum Jan van der Togt, wordt vanaf 2 december 2017 een bijzondere expositie gehouden: 'Jan Verschoor: Het Sieraad'. De sculpturen van beeldend kunstenaar Jan Verschoor worden gekenmerkt door hun perfecte balans en harmonie in vorm, kleur en materiaalgebruik. Verstilde beweging. Ruimtelijke schoonheid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Beeldend kunstenaar Jan Verschoor, voormalig directeur van het Museum Jan van der Togt opent de jubileumtentoonstelling van Vereniging Amstelland Kunst op 3 mei 2017


In de tentoonstelling 'Jan Verschoor: Het Sieraad' toont de kunstenaar zijn creatieve en ambachtelijke meesterschap opnieuw in de vorm van prachtige kleine kunstobjecten. Vrije dynamische vormen van een bijzondere schoonheid. Uitmuntend geschikt voor de kunstbeleving in de intieme omgeving, waartoe het Museumhuis uitnodigt.

Foto Amstelveen
(Bron Museum Jan van der Togt - 2017)

Sieraden, ontworpen door beeldend kunstenaar Jan Verschoor


Jan Verschoor geeft met deze expositie een nieuwe dimensie aan het begrip sieraad: esthetische objecten voor het interieur. 'November Sieradenmaand in Nederland' krijgt hiermee dus als het ware een kleinschalige, inspirerende voortzetting. De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van Museum Jan van der Togt en wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Jan Verschoor (www.stichtingjanverschoor.nl ). Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen Tel.: (020) 641 57 54 Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Toegangsprijzen: Volwassenen € 8,00. Kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.