Bijgewerkt: 22 mei 2022

Expositie Anton Heyboer verlengd en aangevuld met taxatiedag

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
22-01-2012

De tentoonstelling Anton Heyboer 'Mijn leven' in Museum Jan van der Togt wordt wegens succes verlengd tot en met 18 maart 2012. Er zijn kunstwerken van Heyboer te aanschouwen uit de periode 1946 – 1979. “Dit is het werk, waardoor hij werd gezien als een van de beste kunstenaars van de afgelopen eeuw”, stelt Lotti, een van de weduwen van de in 2005 overleden schilder.

heyboer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Anton Heyboer op een oude foto


 Op zondag 26 februari 2012 van 13.00 - 17.00 uur zijn beëdigd taxateur Willem de Winter, bekend van AVRO-televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch, en de Heyboer-vrouwen aanwezig in Museum Jan van der Togt om advies uit te brengen over de echtheid van vroege kunstwerken, die al dan niet behoren tot Heyboers oeuvre.

Kunstverzamelaars worden dan ook uitgenodigd om hun werken uit de jaren ’50 tot en met ’80 van de schilder mee te brengen. Voor hen is de toegang gratis. Anton Heyboer “Mijn leven” is samengesteld door de Anton Heyboer Foundation. Het doel van deze stichting is om de artistieke nalatenschap van de kunstenaar samen te brengen, te tonen en inzicht te geven in de betekenis ervan.

De tentoonstelling is aangevuld met werken van verzamelaars, omdat de weduwen niet voldoende oud materiaal van Heyboer in bezit hebben. De Heyboer-vrouwen hebben een bijzondere band met Museum Jan van der Togt. In 2008 werkten ze ook mee aan een grote expositie van de schilder. Het was de eerste keer, dat ze naar buiten traden na zijn dood. Anton Heyboer “Mijn leven” is geen verkooptentoonstelling. Op de bovenverdieping van het museum is echter wel later werk van Heyboer te koop.

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50. 1182 JE  Amstelveen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.