Bijgewerkt: 22 mei 2022

Expositie Amstelveense kunstenaars in Museum Jan vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan vd Togt
24-01-2010

27 januari t/m 7 maart 2010

Tentoonstelling van de Amstelveense kunstenaars; Ingeborg Oderwald, Sharon van den Berg, Jet Naftaniel Joëls, Marijke van Oostrum in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

Vier Amstelveense kunstenaars tonen van 27 januari t/m 7 maart 2010 kunstwerken, die elk een sterk persoonlijk karakter hebben. Opening: zondag 31 januari om 16.00 uur in aanwezigheid van de kunstenaars.

Oderwald Amstelveen
(Foto Museum vd Togt - 2010)

Ingeborg Oderwald: Rennende olifant, diepdruk


De Amstelveense kunstenares Ingeborg Oderwald (opleiding: Rietveld Academie, Amsterdam) werkt in verschillende technieken en hanteert hierbinnen diverse stijlen. Zij past met meesterhand de etstechniek toe. Dit is te zien op de expositie, waar zij de Aziatische olifanten van het Noorderdierenpark in Emmen heeft uitgebeeld.

Ingeborg: “In de zomer zijn er geen lunchconcerten waar ik kan schetsen en ook de inloopateliers voor model stoppen er even mee. Dan wordt het tijd om iets anders dan musici of naakt te tekenen. Olifanten zijn heerlijke dieren om te tekenen. Omvangrijke bewegelijke modellen die mij dwingen snel te schetsen, want heb ik net een kop op papier dan keren ze me alweer hun kont toe!”.

Vd berg Amstelveen
(Foto Museum vd Togt - 2010)

Schilderij van Sharon van den Berg


Sharon van den Berg (opleiding: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag) maakt schilderijen en tekeningen en illustreert in opdracht. De onderwerpen van haar schilderijen zijn intrigerend en moeilijk te benoemen. Je hebt het gevoel voor architectonische ontwerpen op raadselachtige plattegronden te staan, zonder dat je diepere bedoeling kent. Niettemin blijven de indrukken je bij, zij hebben een magische werking. Sinds 1999 werkt deze kunstenares in Amstelveen.

Jet-Naftaniel-Joëls (opleiding: Rietveld Academie, Amsterdam) toont op de tentoonstelling draagobjecten. Zij is hiermee in 2003 begonnen en geeft aan het begrip ‘draagobject’ een bijzondere betekenis. Oude –door haarzelf gemaakte- schilderijen en andere 'afvalstoffen' worden verknipt, in repen gescheurd, genaaid, gevouwen en gemanipuleerd tot kettingen en geeft huis- en fabrieksafval een tweede leven.

Jet Amstelveen
(Foto Museum vd Togt - 2010)

Jet Naftaniel-Joëls: Crisis tas


Marijke van Oostrum (opleiding: Rietveld Academie, Amsterdam) toont mixed-media. Zij is gespecialiseerd in dessin ontwerpen, wat in haar huidige’vrije’werk nog steeds te zien is. In haar werk komen bepaalde patronen altijd terug maar dan verschoven. Als uitgezaagde en beschilderde vormen of met repen en lappen over elkaar genaaide stof. De herhaling van het patroon blijft herkenbaar.

Jet Amstelveen
(Foto Museum vd Togt - 2010)

Ontwerp van Marijke van Oostrum


Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstaat 50 1182 JE Amstelveen: Geopend: woensdag tot en met zondag, van 13.00 tot 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.