Bijgewerkt: 8 december 2021

Excuusbrief wethouder Tiemessen na balkonscene

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-07-2005

Wethouder Th. Tiemessen (Economische Zaken) heeft per brief zijn verontschuldigingen aangeboden aan de leden van de gemeenteraad na zijn verhitte 'balkonscène' ten tijde van de commissievergadering ruimte, wonen en natuur vorige week.


De wethouder verweet diverse raadsleden last te hebben van de ziekte van Alzheimer tijdens in een informele discussie met standplaatshouders op het rokersbalkon, zoals deze krant publiceerde. Het nieuw geformuleerde standplaatsenbeleid (conceptnota) was even daarvoor door de voltallige commissie afgeserveerd.

Tiemessen zegt in de excuusbrief dat het geenszins zijn bedoeling was mensen te schofferen. ,,In het vuur van het gesprek heb ik te emotioneel gereageerd," aldus Tiemessen.
De huidige conceptnota wordt van de agenda van de gemeenteraad afgehaald. Eerst worden alle door de commissieleden gestelde inhoudelijke vragen beantwoord in een aparte notitie.

Deze notitie en de conceptnota standplaatsenbeleid zullen dan opnieuw aan de orde komen in de vergadering van de commissie RWN in september.

door André GerritsenOnderstaand een excuusbrief van wethouder Theo Tiemessen aan leden van de raad na informele uitlatingen aan het adres van raadsleden vorige week op het rokersbalkon van het raadhuis (AN 29-6-2005).

Geachte leden,

Na de behandeling van de nota standplaatse-beleid heb ik buiten de raadzaal een informeel gesprek gevoerd met een groot aantal ondernemers die een standplaats innemen. In het vuur van het gesprek heb ik te emotioneel gereageerd door te verwijzen naar een ernstige ziekte in relatie tot sommige personen waar ik voor de behandeling van de nota mee had gesproken. Dat was zeer ongepast en ik bied daarvoor mijn welgemeende verontschuldigingen aan. Het was geenszins mijn bedoeling om mensen die op enigerlei wijze met deze ziekte geconfronteerd zijn te schofferen.

Ik hoop dat u mijn verontschuldigingen wilt aanvaarden.

Hoogachtend, Th. Tiemessen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.