Bijgewerkt: 21 september 2023

Evenwicht cursus in 'De Meent'

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD Amsterdam
18-10-2012

Merkt u, dat u meer moeite heeft met lopen en eerder uw evenwicht verliest? Dan is de cursus In Balans mogelijk iets voor u. De cursus wordt door een erkend docent gegeven en start op maandag 22 oktober 2012 van 13.00 tot 15.00 uur in Ontmoetingscentrum 'De Meent' (Orion 3, Amstelveen).

Meent Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Ontmoetingscentrum 'De Meent' in de wijk Middenhoven


De cursus start met drie voorlichtingslessen van twee uur. Tijdens deze lessen krijgt u informatie over bewegen en gezondheid, de oorzaken van verminderd evenwicht en vallen, en over wat u zelf kunt doen om vallen te voorkomen. Na deze drie weken starten de beweeglessen van een uur.

Deze worden gegeven op maandag en donderdag van 14.30 tot 15.30 uur. U start met een test, waardoor u kunt zien, hoe het met uw evenwicht en conditie is gesteld. Deze test wordt aan het einde herhaald. Ouderen die deze cursus volgen hebben na afloop een betere balans. Zij voelen zich zekerder tijdens het lopen en hebben minder kans om te vallen.

De cursus wordt georganiseerd door het WWZ-team (Wonen Welzijn Zorg), Fysiotherapiepraktijk Dekker en de GGD Amsterdam. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Fysiotherapiepraktijk Dekker: tel. 020- 641 8641.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.