Bijgewerkt: 6 juni 2023

Even aangifte doen!

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
11-05-2010

De politie Amsterdam-Amstelland is overgegaan op een nieuw internetaangifte-programma. Tegelijk is het aantal misdrijven, waarvan online aangifte kan worden gedaan, verruimd. Bijvoorbeeld bij diefstal van een brom- of snorfiets en schade na een aanrijding, waarbij de dader is doorgereden.

Met deze stap sluit de politie Amsterdam-Amstelland, waar dagelijks zo’n 75 internetaangiften worden verwerkt, aan bij de landelijke werkwijze. De meeste andere politieregio’s en de KLPD werken al langer met dit internetaangifte-programma.

Met het verdwijnen van de vorige applicatie verandert nog meer. De aangiftemogelijkheid van verloren en gevonden voorwerpen is vervallen. Gevonden voorwerpen worden bewaard bij Bureau Gevonden Voorwerpen van de gemeente. Wie iets is verloren, kan daar navraag doen.

Aangifte via internet kan bij diefstal, inbraak, vernieling en aanrijdingschade, waarbij de dader is doorgereden. Er zijn wel enkele voorwaarden wanneer de aangifte niet elektronisch kan worden gedaan.

De belangrijkste zijn:

-De dader is bekend of er is beeldmateriaal van de dader.

-Er is geweld gebruikt of er zijn sporen aangetroffen.

-De inbraak vond plaats in de woning.

-De politie is al ter plaatse geweest en heeft gegevens genoteerd.

-Er zijn officiële identiteitsdocumenten weggenomen.

-Het betreft een ontvreemd voer- of vaartuig met een kenteken (met uitzondering van brom- en snorfietsen).

Slachtoffers, die aangifte via internet willen doen kunnen terecht op www.evenaangiftedoen.nl  Daar staan ook alle mogelijkheden vermeld. De aangifte wijst zich vanzelf. Na afloop krijgt degene die aangifte heeft gedaan een e-mail ter bevestiging. Na akkoord krijgt men de aangifte per e-mail toegezonden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.