Bijgewerkt: 19 mei 2024

Europese Snelheidsweek controle 2018 in Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL/TISPOL
19-04-2018

Het Verkeershandhavingsteam heeft op donderdag 19 april 2018 in het kader van de Europese Snelheidsweek diverse snelheidscontroles gehouden, ook in Uithoorn. Bijna 90% van de weggebruikers hield zich aan de toegestane snelheid. Van de ruim 5100 passanten krijgen 559 bericht thuis. De radarcontroles vonden vanochtend plaats op De Alpen (95% OK), Muntbergweg (86% OK), Uithoorn Koningin Maximalaan (85% OK). Op de Westpoortweg zijn acht snelheidsovertreders bij een lasercontrole staande gehouden. - meldt de Politie Nederland. Ook werd een motorrijder betrapt met een snelheid van 243 kilometer per uur op de N201 en hij moest zijn rijbewijs aan de politie inleveren.In heel Europa vinden in de periode van 16 tot 22 april snelheidscontroles plaats. Dit is een initiatief van het European Traffic Police Network Tispol, een Europees samenwerkingsverband van de politie op het gebied van verkeersveiligheid. TISPOL zet zich in om het aantal doden, ernstig gewonden en misdrijven op de Europese wegen terug te dringen. De activiteiten worden geleid door onderzoek, inlichtingen, informatie en ervaring om meetbare resultaten te produceren die bijdragen aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers en het veiliger maken van wegen.

Politieagenten in heel Europa begonnen op maandag 16 april 2018 aan een snelheid afdwingingsoperatie van een week. Tijdens de operatie, die wordt gecoördineerd door het Europese netwerk van verkeerspolitie (TISPOL), gebruiken de ambtenaren een aantal snelheidsdetectiemethoden voor alle soorten wegen. Het doel van de operatie is de bestuurders bewust te maken van de gevaren van snelheidsovertredingen en hen te wijzen op de voordelen voor alle weggebruikers van het rijden met snelheden die zowel wettelijk als passend zijn.

Foto Amstelveen
(Bron TISPOL - 2018)

Kolonel Paolo Cestra van de Italiaanse Verkeerspolitie is de voorzitter van TISPOL sinds oktober 2016


'We dringen er bij alle bestuurders op aan hun eigen houding ten opzichte van snelheidsovertredingen aan te vechten' - zegt TISPOL-president Paolo Cestra. 'Iedereen die nog steeds gelooft dat snelheidsovertredingen een triviale overtreding zijn, moet zich opnieuw bedenken. Te hoge of onaangepaste snelheden hebben namelijk een bijzonder verwoestende invloed op de veiligheid van weggebruikers, waardoor zowel de kans op een botsing als de ernst van de gevolgen toenemen.'

'Naar schatting dragen snelheidsovertredingen bij tot maar liefst een derde van alle ongevallen met dodelijke afloop en zijn zij de belangrijkste oorzaak van verkeersdoden en -gewonden. 'In heel Europa zorgen politieagenten er deze week voor dat chauffeurs de verschillende snelheidslimieten respecteren. In gevallen, waarin bestuurders ervoor kiezen deze limieten te negeren, zullen de functionarissen de nodige stappen ondernemen om de wet te handhaven' -aldus president Cestra.

Tijdens een controle in het kader van de Europese snelheidsweek zijn woensdagmiddag 18 april 2018 op de Burgermeester Stramanweg in #Amsterdam bij een lasercontrole 7 weggebruikers staande gehouden, omdat ze te hard reden.

Woensdagmiddag 18 april 2018 hield op de Nieuwe Leeuwarderweg in #Amsterdam ruim 93% zich aan de 80 km/uur. 162 overtreders krijgen bericht thuis. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/uur.

Het Verkeers Handhavings Team constateerde met laser op de Spaklerweg in #OuderAmstel 2 bestuurders te hard reden en 1 niet handsfree belde. Ze zijn staande gehouden en bekeurd.

Het Verkeers Handhavings Team constateerde op de Hoofdweg in #Kudelstaart van 07.45 – 13.30 uur, dat ruim 88% zich wel aan de toegestane 50 km/uur hield. 141 overtreders krijgen bericht thuis. Hoogste snelheid 81 km/u.

Het Verkeers Handhavings Team constateerde op de Legmeerdijk in #Amstelveen van 08.20 – 12.15 uur, dat ruim 83% zich wel aan de toegestane 50 km/uur hield. 336 overtreders krijgen bericht thuis. Te hard rijden heeft een aantal consequenties: 'Snelheid en te hard rijden'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.