Bijgewerkt: 27 mei 2022

Europe Shine A Light

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Eurovision/Wikipedia/YouTube/EBU
17-05-2020

Na de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 produceerden de European Broadcasting Union (EBU) en haar Nederlandse leden NPO, NOS en AVROTROS een nieuwe show. Die show werd op zaterdagavond 16 mei 2020 online uitgezonden met als hoofdthema 'Love Shine A Light'.

Dit lied was de winnaar van het Eurovisie Songfestival 1997, uitgevoerd door Katrina and the Waves die deelnemer van de UK was. Het lied was ook de lead-single van het album Walk on Water en het grootste succes van de groep sinds 'Walking on Sunshine' 12 jaar eerder. De artiesten van 2020 kwamen ook virtueel samen vanuit hun locaties over heel Europa, in een gezamenlijk optreden met het lied Love Shine A Light.


Luister en kijk naar de artiesten van 2020 die samen vanuit hun locaties over heel Europa
gezamenlijk optreden met het lied Love Shine A Light


Love shine a light in every corner of my heart
Let the love light carry, let the love light carry
Light up the magic in every little part let our love
Shine a light in every corner of our hearts

Love shine a light in every corner of my dream
Let the love light carry, let the love light carry
Like the mighty river flowing from the stream
Let our love shine a light in every comer of our dreams

And we're all gonna shine a light together
All shine a light to light the way
Brothers and sisters in every little part
Let our love shine a light in every corner of our hearts

Love shine a light in every corner of the world
Let the love light carry let the love…


Hier kunt u de 2 uur durende Eurovision Europe shine a light uitzending bekijken en beluisteren. Met uw muis kunt u in de balk ook verder zappen naar het fragment dat u wenst te bekijken


Het lied is gecomponeerd door de gitarist en vaste liedjesschrijver van de groep Kimberley Rew, naar aanleiding van een verzoek van de broer van de drummer van de groep, Alex Cooper. Hij vroeg om een hymne voor Samaritanen te schrijven ter erkenning van het 30-jarig bestaan van de Swindon-tak van die organisatie waar Cooper's broer lid van was. In een interview in 1997 gaf leadzangeres Katrina Leskanich aan dat de leden van de Samaritanen waren die kozen voor 'Love Shine a Light' en zeiden dat een dergelijke melodie het Eurovisie Songfestival zou winnen. Op het laatste moment stuurde de band daarom het lied tezamen met hun £ 250 toegangsprijs in, om te strijden in het Great British Song Contest, de nationale voorselectie ronde voor het Verenigd Koninkrijk in Eurovisie 1997.

De televisieshow van 16 mei eerde alle 41 deelnemende inzendingen in een niet-concurrerend formaat en zorgde voor allerlei verrassingen bij de kijkers thuis. Net als het Eurovisie Songfestival werd de show gepresenteerd door de Nederlandse Eurovisie-presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovisie 1998 en 2007) en Jan Smit. De EBU bracht de Eurovisie-deelnemers bij elkaar voor een onvergetelijke virtuele sing-a-long op het scherm en vormden één groot Eurovisiekoor.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.