Bijgewerkt: 19 mei 2024

Ernstige aanrijding bus en auto

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveenweb.com
09-09-2005

Op donderdag 8 september om 15 uur 40 zijn op de Keizer Karelweg, bus 175 van Connexxion en een blauwe Mazda 323F op elkaar gebotst.

Aanrijding bus(eigen collectie - 2005)
De bus is tegen de auto gebotst


De aanrijding werd waarschijnlijk door de laagstaande zon veroorzaakt, waardoor de verkeerslichten niet goed zichtbaar waren voor de autorijders. De vanuit het busstation rijdende bus werd niet op tijd opgemerkt door de bestuurder van de personenwagen, de bus kon deze niet meer ontwijken, waardoor de aanrijding plaatsvond. Naast de bestuurder van de Mazda zat een vrouw en zij kreeg van de rechterkant een gigantische klap, waardoor zij flink gewond raakte. De klap was zo groot, dat de voor-as van de auto was gebroken en de motor gedeeltelijk werd vernield, dus totaal los.

Aanrijding bus(eigen collectie - 2005)
De mensen van de brandweer en de politie rond de auto


De toegesnelde brandweer, ambulancedienst en politie hebben eerst nog de in de auto zittende vrouw veiliggesteld, provisorisch haar wonden verbonden, haar kaak vastgezet en later kreeg ze tegen schok een infuus aangelegd.

Omdat de vrouw helemaal bekneld raakte en de rechter flank van de auto helemaal ingedeukt was, moest het personeel van de brandweer een hydraulische schaar gebruiken, om het dak van de auto af te knippen.


Aanrijding bus(eigen collectie - 2005)
Het dak is verwijderdAanrijding bus(eigen collectie - 2005)
De gewonde vrouw is op de brancard gelegdDaarna werd de vrouw met behulp van een Bak Pack uit de auto gehesen en naar het ziekenhuis afgevoerd met onbekend letsel.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.