Bijgewerkt: 7 juni 2023

Ernstig verkeersongeval in Kortenhoef

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Gooi en Vechtstreek
10-12-2010

Bij een verkeersongeval donderdagavond 9 december 2010 op de Vreelandseweg in Kortenhoef zijn een 31-jarige inwoner van Nederhorst den Berg en een 61-jarige inwoonster van Laren om het leven gekomen.

Drie auto’s reden even voor 21.00 uur over de Vreelandseweg. Door onbekende oorzaak zijn alle auto’s op elkaar gebotst. In welke volgorde de auto’s reden en wat de oorzaak van het ongeval is, is nog niet bekend en wordt onderzocht. In de drie auto’s reden de man uit Nederhorst den Berg, een echtpaar uit Laren en een 57-jarige inwoner van Hilversum.

Het echtpaar uit Laren is overgebracht naar het VU ziekenhuis in Amsterdam. De 61-jarige vrouw is daar later op de avond overleden. Haar 67-jarige echtgenoot is zwaargewond. De Hilversummer is met onbekend letsel overgebracht naar Tergooiziekenhuizen Hilversum.

Om de toedracht van het ongeval te kunnen vaststellen, is de politie Gooi en Vechtstreek op zoek naar getuigen van het ongeval of personen die meer weten. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900 8844. Anoniem melding doen kan via 0800 7000.

Automobilist rijdt door afzetting

Om 23.40 uur reed een 37-jarige automobilist uit Amstelveen dwars door de afzetting bij het verkeersongeval. De afzetting bestond uit drie verkeersregelaars, waarschuwingslichten en pionnen. De verkeersregelaars moesten aan de kant springen om niet aangereden te worden.

Na het passeren van de afzetting reed de man nog enkele tientallen meters door en wist een politieambtenaar de man te stoppen, voordat hij op het ongeval en hulpverleners kon inrijden. De Amstelvener bleek onder invloed te rijden; 720 µgl. (1.7 promille). De man is aangehouden op verdenking van poging doodslag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.