Bijgewerkt: 25 juni 2024

Ergernis ChristenUnie viering Vrouwendag

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
13-03-2008

De ChristenUnie heeft zich geërgerd aan de in haar ogen eenzijdige aandacht voor de islam tijdens de lokale viering van de Internationale Vrouwendag, vorige zaterdag 8 maart 2008 in wijkcentrum De Laagte.

 „Gebruik deze dag om aandacht te vragen voor de positie en emancipatie van de vrouw, niet om ook de islam te promoten," zo stelt fractievoorzitter Jacqueline Koops in een brief aan organisator Cardanus. Koops was aanwezig tijdens de viering in De Laagte en werd „onaangenaam verrast".

Jacqueline Koops Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Jacqueline Koops-Scheele, raadslid ChristenUnie Amstelveen


„Naast twee kleine tafels met gekleurd glaswerk en andere objecten uit het Midden-Oosten, was er een lange tafel vol met boeken, folders en brochures over uitsluitend de islam in al haar facetten. Daartussen bevond zich een folder die zich zelfs expliciet richtte tegen het christelijk geloof, vol met allerlei onwaarheden over de persoon van Jezus Christus." Koops voelde zich daardoor „niet erg welkom."

Op initiatief van de organisatie is de bewuste folder verwijderd uit het aanbod op de tafel over de islam. „Er valt nog zoveel te winnen op emancipatiegebied. In Nederland, maar ook in Amstelveen. Richt je daar op, daar is die dag ook voor bedoeld. We zijn natuurlijk niet tegen godsdienstvrijheid, maar vinden, dat Cardanus niet uitsluitend één religie kan promoten," aldus Koops.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.