Bijgewerkt: 28 maart 2024

Energie besparen tijdens de Nationale Klimaatweek 2021

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Duurzaamheid.nl
21-10-2021

Slimmer energie opwekken en klimaatbewuster leven en werken. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. De overheid, veel burgers en organisaties dragen hun steentje al bij. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat van donderdag 28 oktober tot en met vrijdag 5 november de Nationale Klimaatweek 2021.

Op donderdag 28 oktober is de Officiële Start Nationale Klimaatweek. Op zaterdag 30 oktober vind je De Nacht van de Nacht plaats. Tijdens deze nacht laat heel Nederlander het donker donker en ontdek je hoe mooi de nacht is. Op zaterdag 30 oktober start ook de Duurzame Huizen Route. Deze duurt tot en met 6 november en tijdens deze week kun je duurzame woningen bij jou in de buurt bezoeken en ontdekken hoe ook jij je woning energiezuinig kunt maken. Op 1 november is het de Dag van het Klimaatakkoord met als thema ‘Versnellen naar Parijs’. Tot slot is er op 3 november een Hackaton Circulair bouwen en het RES Congres: De RES op stoom. Voor meer informatie over de activiteiten tijdens de Nationale Klimaatweek bezoek je de website.

Ook dit jaar doet Amstelveen mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober t/m 5 november 2021. Er is een landelijk programma waar de gemeente op aanhaakt, maar in Amstelveen zijn er ook diverse duurzame acties en helpt de gemeente inwoners op weg om energie te besparen.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'Steeds meer inwoners zijn op zoek naar informatie over energiebesparing en het verbeteren van hun wooncomfort. De Nationale Klimaatweek Amstelveen sluit naadloos aan op deze behoefte. Iedereen doet wat! Vanuit de gemeente organiseren wij collectieve inkoopacties voor zonnepanelen en woningisolaties. Energieloket Amstelveen verzorgt verdiepende webinars. Gratis energiecoaches adviseren huurders en woningeigenaren over kleine energiebesparende maatregelen en subsidies. Woningeigenaren met een duurzaam huis inspireren buurtgenoten tijdens de Duurzame Huizen route met hun persoonlijke ervaring. Het Servicepunt Energieadvies staat klaar voor de vragen van VvE's en bewonersgroepen. Kortom, Amstelveen maakt het!'

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb - 2020)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


Nationale Klimaatweek Amstelveen (27 oktober tot en met 5 november 2021). Het volledige programma is hier te vinden met informatie over onder andere:

Landelijk programma Nationale Klimaatweek - Op de website Iedereen doet wat staat een overzicht van de landelijke activiteiten die plaatsvinden tijdens de Nationale Klimaatweek met o.a.:

-De Nacht van de Nacht op 30 oktober - Op die avond doven zoveel mogelijk bedrijven en inwoners de lampen en zijn er activiteiten in het donker. Ook het Raadhuis dooft de lichten en de gemeente roept inwoners op mee te doen.

-Duurzame Huizen route op 30 oktober en 6 november - Bezoek een duurzaam huis in de buurt ter inspiratie van de mogelijkheden.

-Isolatieactie in Amstelveen Zuid – Het isoleren van de woning zorgt voor een besparing op de energierekening en meer comfort. Door in te kopen met een grote groep huiseigenaren worden de voorwaarden van de isolatiemaatregelen gunstig en de prijzen scherp. Woningeigenaren kunnen zich tot 2 november inschrijven voor de isolatieactie

-Zonnepanelenactie in Amstelveen – Zonnepanelen wekken energie op en zorgt voor een besparing op de energierekening. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. Woningeigenaren kunnen zich tot 6 december inschrijven voor de zonnepanelenactie.

-Gratis cadeaubon voor huurders t.w.v. € 60 voor energiebesparende producten. Vraag snel aan, want op=op.

-Gratis adviesgesprek met energiecoach voor huurders en woningeigenaren

-Inwoners en organisaties vragen steeds vaker om duurzaam advies, daarom is de gemeente op zoek naar energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige vrijwilliger die woningeigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

-Uw woning verduurzamen? Maak gebruik van de subsidie Energiebesparing. Er zijn binnen de subsidieregeling Energiebesparing subsidies voor maatregelen m.b.t. isoleren, ventileren, duurzaam verwarmen of koelen.

-Subsidie voor groene daken - Groene daken dragen bij aan een langere levensduur van het dak, zorgen voor koeling van het gebouw in de zomer en biedt nog veel meer voordelen.

-Duurzame hulp VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en kleine particuliere verhuurders? Daarvoor kunnen inwoners terecht bij het Servicepunt Energieadvies.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.