Bijgewerkt: 17 mei 2022

EnAccord strijkkwartet in Het Jagthuis

Nieuws -> Cultuur

Bron: Het Jagthuis
06-02-2009

Februari 1809: Felix Mendelssohn wordt geboren. Februari, ongeveer een eeuw later: Hugo Wolf overlijdt. Februari 1824: Franz Schubert begint aan zijn Rosamunde-kwartet. 22 februari 2009: u bezoekt een uniek concert in het Jagthuis!

Het EnAccord Strijkkwartet treedt op en speelt werken van genoemde componisten. Het kwartet is bezig zijn sporen te verdienen: tussen 2003 en 2006 studeerde het aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie, het won diverse prijzen, speelde in de serie Het Debuut, kreeg vorig jaar een extra beurs van Het Kersjesfonds en wordt momenteel gecoacht door het Alban Berg Quartett.

Enaccord Amstelveen
(EnAccord - 2009)

Leden van het EnAccord kwartet


Het EnAccord bestaat uit violisten Ilka van der Plas en Helena Druwé, altiste Rosalinde Kluck en celliste Mette Seidel. Op het programma dat ze spelen dus werken uit de 19e eeuw. Hugo Wolf schreef op zijn 27e de Italiaanse Serenade voor strijkkwartet. Later bewerkte hij het zelf voor orkest, beide versies worden nog steeds uitgevoerd. Mendelssohn was 18 toen Beethoven’s strijkkwartetten in druk verschenen. Hij was diep onder de indruk en dat kunt u horen in zijn 2e strijkkwartet (opus 13). Na de pauze staat het Rosamunde-kwartet van Franz Schubert op het programma, een werk waarin hij zich ‘verraadt’ als liedcomponist.

Het concert door het EnAccord Strijkkwartet vindt plaats op zondag 22 februari 2009 en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt.

Meer informatie is te vinden op www.jagthuis.nl . Reserveren (16 euro per kaart) via de website, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.