Bijgewerkt: 25 juni 2024

Elsenhove ook bij slecht weer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
05-03-2008

De aantrekkelijkheid van speelboerderij Elsenhove moet worden vergroot. Dat kan door recreatie en educatie te versterken en faciliteiten voor bezoekers te verbeteren. Horecavoorziening de Pappot moet veranderen in een petit café.

Elsenhove theehuis Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Het theehuisje "In de Pappot" in Elsenhove draagt de naam van Gerard Pappot. Hij werkte 16 jaar lang tot zijn dood als vrijwilliger op de boerderij


Dat zijn wat Burgemeester en Wethouders betreft de hoofdlijnen van het beleid voor Elsenhove in de jaren 2008-2012. Elsenhove heeft verder veel concurrentie van andere attracties in de omgeving, maar het heeft een aantal sterke punten, waaronder gratis toegang, een leuke speeltuin geschikt voor de allerkleinsten, een grote diversiteit aan dieren en voorlichting en educatie.

Zwakke punten betreffen de lawaaiige ligging langs A9 en Oranjebaan, de niet-optimale bereikbaarheid lopend of per fiets vanuit nabije wijken en beperkte parkeergelegenheid bij grotere evenementen. De boerderij is verder wat betreft de bezoekertallen sterk afhankelijk van het weer. Er komen jaarlijks 70 duizend tot 100 duizend bezoekers.

Om de aantrekkingskracht te vergroten zouden er meer (kleinere) activiteiten moeten komen en ook niet weer afhankelijke bezigheden, zoals lezingen, exposities, cursussen en thema­dagen. De aantrekkelijkheid kan verder worden vergroot door het optimaliseren van de Pappot tot petit café. De gemeente heeft onderzoek laten doen naar mogelijkheden voor commerciële horeca op Elsenhove, maar dat is niet haalbaar.

Elsenhove windmolen Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Elsenhove heeft al een windmolen, moet alleen een beetje opgeknapt worden


Andere verbeteringen zijn uitbreiding van zitgelegenheden rond de vijver en een overdekte picknickruimte. Ook kunnen wandelaars meer aan hun trekken komen door aanleg van 'Rondje Elsenhove'. De gemeente heeft verder gekeken naar de haalbaarheid van een windmolen voor energie-opwekking. Een molen heeft grote educatieve waarde, levert inkomsten op en de boerderij ligt op een gunstige plek wat betreft de wind.’

Mooi is een molen echter niet en daarom wordt dit onderwerp nader bekeken in het kader van het totale windenergiebeleid in Amstelveen. Een winkel komt er voorlopig ook niet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.