Bijgewerkt: 4 maart 2024

Elke woensdagmiddag is een voorleesgroep in 't Buurtnest

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
06-06-2013

Uithoorn - Een willekeurige woensdagmiddag met de voorleesgroep Uithoorn. De voorleesdames schuiven op woensdag 5 juni 2013 met vijftien kinderen aan in het Theaterlokaal. Daar wacht een verteltheater met platen. Dit keer vertoning van het bekroonde Prentenboek van het Jaar 2012: Mama kwijt! De kinderen zijn stil.

De platen lokken spontaan reacties op, zoals: “Pas op, niet vallen kleine uil!” en “Dat is niet mama uil, dat is haas!” Het verhaal gaat over een klein uiltje, dat al slapend uit zijn nest valt en op zoek gaat naar zijn mama. Eekhoorn zal 'm wel even helpen, maar dan moet kleine Uil wel de juiste aanwijzingen geven... Uiteindelijk komt het gelukkig allemaal goed, met een lekker koekje toe.

voorleesgroep Amstelveen
(Foto C. Willems - 2013)

Elke woensdagmiddag is een voorleesgroep in 't Buurtnest


Na het verhaal wordt er over gepraat. Een meisje was zelf eens haar moeder kwijt en vertelde, hoe dat voelde. Een jongetje vertelde waarom een moeder bezorgd is als haar kindje kwijt raakt. “Dan weet zij niet of het kindje gepakt is door een vreemd iemand.”

Alle kinderen vinden het heel erg om je moeder kwijt te raken en zijn heel blij voor kleine uil, dat eekhoorn en kikker hielpen om mama weer te vinden. De kinderen willen graag de volgende keer een spannend verhaal en de Voorleesgroep gaat op zoek naar opnieuw een avontuur om samen te bekijken en over te praten.

Elke woensdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur is er in het wijkcentrum gratis verhalen lezen met erna het knutselatelier voor kinderen tot 7 jaar. Wilt u meer weten hierover? Neem gerust contact op met Natascha Halici, kinder- en tienerwerker, telefoon: 06-52646156 of e-mail: nhalici@cardanus.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.