Bijgewerkt: 29 februari 2024

Elektrische voertuig opladen? Denk mee waar!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-01-2011

De gemeente Amstelveen gaat in samenwerking met Stichting E-laad.nl 22 laadpalen in de openbare ruimte plaatsen. Één ervan is al geplaatst in de wijk Patrimonium. De andere locaties staan nog open. De gemeente roept bewoners met een elektrische of ‘plug-in’ hybride auto op om hun voorkeursplek bekend te maken. Dit kan tot uiterlijk 1 april 2011.

Amstelveense inwoners die elektrisch autorijden, of dat binnenkort van plan zijn, kunnen vanaf begin januari hun voorkeursplek voor een elektrische laadpaal aan de gemeente bekend maken. Meedoen kan tot en met 31 maart 2011. De gemeente houdt rekening met criteria bij de beoordeling van de inzendingen. Bij groot succes zal een notaris namens de gemeente loten. Op www.amstelveen.nl/erijden staan de voorwaarden voor deelname en is het aanmeldformulier te vinden.

Intro filmpje van de Stichting e-laad

Stimulans voor elektrisch rijden

Naast het plaatsen van elektrische laadpalen draagt de gemeente ook financieel bij aan de lidmaatschapskosten voor elektrische bestuurders. Als Amstelveners overstappen op stroom moeten zij voor 100 euro per jaar lid worden van de Stichting E-laad. De gemeente neemt in 2011 daarvan 50 euro voor haar rekening. Via het aanmeldformulier kunnen Amstelveners hun belangstelling voor de subsidie bekend maken. Daarnaast brengt E-laad in 2011 de afgenomen stroom niet in rekening.

CO2 reductie

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) van Milieu & Energie steunt de samenwerking met E-laad van harte. ‘Als we het elektrisch rijden willen stimuleren moeten we ook de stroomvoorziening faciliteren. Samen met Stichting E-laad leggen wij in Amstelveen een goede basisinfrastructuur aan. Ik vind het belangrijk Amstelveense inwoners te betrekken bij deze stap, omdat CO2 reductie een zaak is van ons allemaal. Én we vergroten hiermee de kans dat automobilisten die niet over een eigen nabijgelegen stroompunt beschikken makkelijker en snelle overstappen op elektrisch rijden.’

Het plaatsen van elektrische laadpalen past in de gemeentelijke plannen voor CO2 reductie. Op 14 oktober 2010 tekenden veertien Amstelveense bedrijven, instellingen en de gemeente het Akkoord Duurzaam Amstelveen. Daarin committeren partijen zich om concrete acties uit te voeren in de strijd tegen broeikasgassen. Elektrisch rijden is een dergelijke maatregel die bijdraagt aan klimaatverbetering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.