Bijgewerkt: 18 mei 2024

Eis 12 jaar cel voor Amstelvener

Nieuws -> Politie

Bron: OM parket Amsterdam
10-04-2017

Een 41-jarige man uit Amstelveen wordt ervan verdacht op woensdag 6 april 2016 een spoor van geweld door Amstelveen te hebben getrokken. De officier eiste twaalf jaar gevangenisstraf wegens vier geweldsincidenten die verdachte in korte tijd pleegde. De officier van justitie in haar requisitoir: “Wat bij deze hoge eis zwaar meeweegt is de buitengewoon onverschillige houding van verdachte. Het door hem toegebrachte leed schijnt hem niet te raken. Hij wil niet luisteren naar de slachtoffers, laat staan dat hij spijt betuigt.”

Het begon aan het begin van de avond toen de verdachte een echtpaar de stuipen op het lijf joeg door hen onder bedreiging van een priem van hun dagomzet te beroven die ze in een bankkluis probeerden af te storten. Als de verdachte vervolgens op de vlucht slaat, laat een man hem binnen in de hal van een flatgebouw. Daar wordt de man die de deur heeft opengedaan volledig in elkaar geslagen. Hij wordt tegen zijn hoofd en gezicht geslagen en geschopt en heeft daarbij voor zijn leven moeten vrezen. Even later op zijn vlucht geeft de verdachte weer een ander slachtoffer op agressieve toon te verstaan dat ze haar auto moet afstaan, waarbij hij ook geweld gebruikt. Nog even later zoekt de verdachte een nieuwe vluchtauto, ditmaal dwingt hij een 82-jarige vrouw haar autosleutel af te geven.

“De verdachte heeft op een nietsontziende manier zijn eigen behoeftes van het moment proberen te bevredigen”, aldus de officier. “Binnen het tijdbestek van een uur heeft verdachte een spoor van destructie achter zich gelaten en daarbij vijf niets vermoedende burgers tot slachtoffer gemaakt.” De verdachte werd behalve gekwalificeerde poging doodslag, poging afpersing en twee keer diefstal met geweld ten laste gelegd. De officier eiste 12 jaar cel en vergoeding van de materiële en immateriële schade van de slachtoffers. Ook eiste de officier de herroeping van de voorwaardelijke invrijheidsstelling – 550 dagen - die de verdachte nog had openstaan in een eerdere strafzaak waarin hij tot zes jaar cel was veroordeeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.