Bijgewerkt: 20 juli 2024

Eerste paal van het gebouw FloriWorld is geslagen

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Kranendonk Experience
27-04-2019

Op donderdag 25 april 2019 is de bouw van FloriWorld in Aalsmeer officieel van start gegaan, met het slaan van de eerste paal. De eerste paal Na enkele jaren van planontwikkeling en voorbereiding, is op 25 april de bouw van FloriWorld officieel van start gegaan. Na een korte toespraak van Daniëlle Santen, directeur van FloriWorld BV en experience architect Bert Kranendonk van Dutch Experience Group, mochten de handen uit de mouwen worden gestoken.

Namens de drie aandeelhouders Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en Dutch Experience Group, hebben respectievelijk Dennis van der Lubbe, Steven van Schilfgaarde en Bert Kranendonk samen de eerste boom geplant. Ondanks de stromende regen, hebben wethouder Robert van Rijn (Aalsmeer) en René van Schie van Metropool Regio Amsterdam samen met Daniëlle Santen de boom een flinke gieter water gegeven. De aanwezige obligatiehouders hebben daarna samen planten in de grond gezet en bij-vriendelijke bloemen gezaaid, met hulp van alle genodigden. Binnenkort verrijst het geraamte van het fleurige gebouw.

Foto Amstelveen
(Foto Remco Koenderman - 2019)

Dennis van der Lubbe, Steven van Schilfgaarde en Bert Kranendonk planten samen een boom op 25 april 2019, waar het gebouw van FloriWorld wordt gebouwd


Foto Amstelveen
(Bron Kranendonk Experience - 2019)

FloriWorld wordt aan de Legmeerdijk in Aalsmeer gebouwd en opent haar deuren in het eerste kwartaal van 2020


KondorWessels Projecten is verantwoordelijk voor de ontwikkeling ervan. FloriWorld FloriWorld is een bijzondere en verrassende bezoekersattractie over het thema bloemen en planten. Gericht op nationale en internationale toeristen, maar ook aantrekkelijk voor het onderwijs en de zakelijke markt, bijvoorbeeld. FloriWorld is de thuisbasis en een nieuw visitekaartje van de sector en draagt bij aan de top of mind positie van bloemen en planten bij consumenten en stakeholders. FloriWorld is een verrijking van het toeristisch aanbod in de directe omgeving van Amsterdam en Schiphol, in het hart van de Nederlandse identiteit. FloriWorld past daarmee perfect in het beleid om toeristen meer te spreiden ten opzichte van Amsterdam en is onderdeel van de Bloemenlijn in het HollandCity beleid van NBTC Holland Marketing (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.