Bijgewerkt: 2 december 2022

Eerste paal van Brede School Martin Luther King geslagen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-02-2014

Donderdag 6 februari 2014 heeft Herbert Raat (VVD) wethouder Onderwijs samen met een leerling Tahir, Ernst Wateler van KinderRijk en directeur Francesca Deenik, van de Martin Luther Kingschool aan de Oostelijk Halfrond 441, de feestelijke eerste paal geslagen voor een nieuw schoolgebouw en buitenschoolse opvang. Dit in het bijzijn van honderden kinderen en hun ouders.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Kinderen en hun ouders staan achter het hek en ze kijken naar het slaan van de eerste paal van hun school


Onder begeleiding van een percussieband kwamen de kinderen aan op het bouwterrein. Afgelopen dinsdag hebben leerlingen afkomstig uit alle groepen samen met oud-directeur Evert de Graaf de paal beschilderd. Ook schreven zij wensen voor de school op kleurrijke vlaggetjes. Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’ Ik vind het geweldig. dat we vandaag, daadwerkelijk kunnen beginnen met de bouw. In deze economische tijden is het uitzonderlijk dat je als gemeente nog nieuwe scholen kunt neerzetten.

Daarnaast zag het er afgelopen zomer, door de aanwezigheid van twee vleermuizen, even naar uit. dat we enorme vertraging zouden oplopen. Gelukkig hebben we door medewerking van de school, ouders, gemeenteraad, de sloper en uiteindelijk ook het ministerie de schade kunnen beperken. Dit neemt niet weg. dat het college van mening is dat de balans in Nederland tussen dieren, onderwijs en veiligheid zoek is’.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Wethouder Herbert Raat, Francesca Deenik en Ernst Wateler volgen de activiteiten op het terrein van de toekomstige school


Directeur Francesca Deenik:’We hebben erg naar dit moment toegeleefd. Na een periode van sloop wordt er nu weer daadwerkelijk iets opgebouwd. Wij waarderen het enorm. dat de wethouder afgelopen zomer zijn nek voor ons heeft uitgestoken. We hoeven nu gelukkig niet nog veel langer in onze tijdelijke gebouwen te blijven en dat is voor onze leerlingen en ouders erg fijn. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen betrekken we nog dit jaar ons nieuwe gebouw’.

Onderwijs prioriteit

Onderwijs is één van de speerpunten van dit college en de gemeenteraad. Vele miljoenen zijn er afgelopen jaren in geïnvesteerd. Alles bij elkaar opgeteld start de gemeente dit jaar met de bouw van zes nieuwe scholen, waaronder de Roelof Venemaschool en de 1e Amstelveense Montessori School, een mijlpaal in de geschiedenis van Amstelveen. Nooit eerder is dit gerealiseerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.