Bijgewerkt: 4 maart 2024

Eerste maandprijs Groen Groener Groenst 2013 uitgereikt

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-06-2013

Mevrouw Greetje Ferguson nam deze week de eerste maandprijs in ontvangst van tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst 2013. De wedstrijd richt zich dit jaar speciaal op alle voortuinen van Amstelveen. De jury waardeert de goed bossig begroeide rand van de voortuin van Greetje. Hiermee wordt gezorgd voor een goede leefomgeving voor de dieren. De prijs bestond uit een waardebon van sponsor Life & Garden Amstelveen.

De maandprijs is een aanmoedigingsprijs voor deelnemers aan Groen Groener Groenst 2013, die hun voortuin verzorgd en natuurlijk hebben ingericht of daar goede plannen voor hebben gemaakt voor deze zomer. De inschrijving van Greetje Ferguson voor Groen Groener Groenst 2013 was een idee van haar man. Hij vindt, dat zij altijd hard werkt in de tuin en dat zij daarom mee kon doen. Na wateroverlast in de voortuin, vanwege een verstopte drainage, en na inschrijving is zij extra enthousiast aan de slag gegaan in haar voortuin.

groenwedstrijd Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2013)

Paul Jongerius, eigenaar van het Advies en tuincentrum Life & Garden overhandigt de waardebon van 75 euro aan mevrouw Greetje Ferguson


“Er is al een hoop werk gebeurd, maar het mooiste moet nu komen. Het seizoen is net begonnen voor de bloemen”, aldus Greetje, “nu is het tijd om te onderhouden en te genieten.” Na jarenlang op hetzelfde stukje grond werkzaam te zijn, is ze ondertussen bekend met ‘haar grond’. Ze weet op welke plek welke planten het goed naar hun zin hebben.

En bijna ieder jaar komt er wel iets nieuws in de tuin. Daarbij let ze altijd op de kleur en de hoogte van de plant en de aantrekkelijkheid van de plant voor dieren. “Wat ik zo leuk vind aan tuinieren? Ik ga er helemaal in op; dan vergeet ik de omgeving. Er gaat van alles door je hoofd, maar niets blijft zitten. Dat vind ik heerlijk.”

Inschrijven kan nog steeds

Inschrijven voor de tuinenwedstrijd Groen Groener Groenst 2013, de voortuin, kan nog steeds via www.natuurmilieuweb.nl/tuinenwedstrijd . Elke maand wordt een aanmoedigingsprijs uitgereikt onder de deelnemers. In september wijst de deskundige jury de winnaar aan. Groen Groener Groenst 2013: wedstrijdkalender. De wedstrijd wordt georganiseerd door NME Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.