Bijgewerkt: 19 mei 2024

Eerste biljarttoernooi van Biljartcentrum De Startbaan

Nieuws -> Sport

Bron: Wil Peterse
15-02-2013

Komend weekend, 23-24 februari 2013, wordt in het nieuwe Biljartcentrum op het Tennispark Startbaan het eerste onderlinge biljarttoernooi gespeeld. De daar gehuisveste verenigingen (allen afkomstig uit de Bankrashal) speelden nooit eerder tegen elkaar. Nu doen al 42 biljarters er aan mee.

biljart Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Biljartballen. Carambolebiljart is een vorm van biljart, en in het Nederlands de variant die meestal bedoeld wordt met de term 'biljart'. De terminologie van de sport is Frans en 'carambole' staat voor een 'punt'. Een carambole wordt gemaakt door met de speelbal (de rode) de twee andere ballen te raken


Op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur speelt steeds de helft van hen. De 14 beste biljarters over beide dagen komen halverwege de zondagmiddag in een finaleronde. En aan het eind wordt de eerste wisselbeker uitgereikt. Publiek is van harte welkom om de nieuwe biljartzaal en het biljartspel te komen bekijken. Adres: Startbaan 2-4, Amstelveen; de toegang is gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.