Bijgewerkt: 27 november 2021

Eerste bijeenkomst van de Amstelveense Adviesraad voor Cultuur

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-03-2019

De Amstelveense Adviesraad voor Cultuur (AAC) kwam vorige week bijeen voor hun eerste overleg. Namens het college van B en W waren burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat aanwezig. De AAC is in het leven geroepen om mee te denken over het lokale cultuurbeleid. Het doel is om te komen tot een breed en kwalitatief aanbod van kunst en cultuur.

De eerste bijeenkomst leverde een belangrijk uitgangspunt op dat later uitgewerkt kan worden aan het cultuurbeleid. Een eerste conclusie was dat de focus in eerste instantie op Amstelveners moet komen te liggen. Ook dat we als stad moeten profiteren van de overloop van Amsterdam, maar vooral onze eigen identiteit moeten uitgaan. Een andere conclusie is het inzichtelijk maken van de huidige kunst en cultuur in Amstelveen. Een online culturele agenda of een online overzicht van kunst in de openbare ruimte zijn mogelijkheden.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2019)

Vlnr.: Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur, Cathelijne Broers (directeur van Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk), Wouter van der Schraaf (bestuursregisseur Cultuur van gemeente Amstelveen), James Leyer (eigenaar van een management adviesbureau en voorzitter bij diverse culturele instellingen), burgemeester Bas Eenhoorn, Linda du Prie (beleidsmedewerker cultuur gemeente Amstelveen) en Harry van der Bergh (kunstverzamelaar en oud PvdA-raadslid)


Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur is blij met de komst van de AAC: 'We fungeren niet als dependance van Amsterdam. Als Amstelveners iets leuk vinden om naartoe te gaan, volgt de rest vanzelf. Het is daarom goed dat we starten met de focus op onze eigen inwoners. Dat is goed voor onze economische ontwikkeling en voor het Amstelveengevoel.' Conclusies uit de bijeenkomst worden meegenomen in de aanpassing van het nieuwe beleid. In april volgt een bijeenkomst met de gemeenteraad. Na de besluitvormingsprocedure worden instellingen en verenigingen betrokken voor participatie bij de Uitvoeringsagenda Cultuur.

Meedenken over lokale cultuurbeleid. De raad bestaat uit vier leden. Frans van der Avert (directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk), Cathelijne Broers (directeur van Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk), Harry J. van der Bergh (kunstverzamelaar en oud PvdA-Amstelveen raadslid) en James Leyer (is eigenaar van een management adviesbureau en voorzitter bij diverse culturele instellingen).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS