Bijgewerkt: 30 september 2023

Eerste Flora Fantastica tentoonstelling in het Cobra Kindermuseum

Nieuws -> Cultuur

Bron: Júlia dos Santos Baptista
14-09-2023

Amstelveense kunstenares Júlia dos Santos Baptista en Annet Breure van Plantenverhalen in samenwerking met het Cobra Museum realiseren de eerste editie van het Kindermuseum Amstelveen.

Het is voor het eerst dat er een expositie door kinderen is gemaakt, waarbij ook hun interpretaties en verhalen te horen zijn. Hun gemaakte werk is geïnspireerd door vier stukken uit de huidige tentoonstelling Grenzeloos en Vrij. 28 kinderen hebben meegedaan en hebben vier ochtenden gewerkt in het museum. Er zijn hele mooie resultaten uit voortgekomen die te zien zijn t/m 8 oktober 2023.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Cobra met bloemetjes

Cobra en de natuur. Het thema van de tentoonstelling is natuur. De Cobrakunstenaars waren 75 jaar geleden op zoek naar een vrijere manier van expressie en lieten zich hiervoor inspireren door werken van kinderen en door de natuur. Onze relatie met de natuur en het ruimte geven aan verhalen van iedereen in de maatschappij zijn nog steeds actuele thema's, die steeds urgenter worden. In die zin valt er nog steeds veel te leren van de Cobrakunstenaars, misschien zelfs steeds meer.

Kom naar deze bijzondere tentoonstelling, te zien in het Cobra Museum t/m 8 oktober 2023. Zie voor meer informatie: https://www.plantenverhalen.nl/florafantastica  De feestelijke opening van de tentoonstelling Flora Fantastica is op zondag 17 september 2023 om 15:30 uur. Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX Amstelveen
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.