Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Eerste paal door Tiemessen voor bedrijvenpark

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-02-2005

Wethouder Th. Tiemessen heeft afgelopen vrijdag de officiële eerste paal geslagen voor de bouw van' het Bedrijvenpark Westwijk.

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eind 2005 zullen ongeveer twintig ondernemers hun nieuwe bedrijfspand in gebruik nemen. Initiatiefnemer en ontwikkelaar is Archivast Holland BV.

Gelegen op een opvallende zichtlocatie, direct aan de kruising van de Legmeerdijk en de (deze zomer gereed komende) verlengde Benelux-baan, verrijst binnenkort de eerste fase van het Bedrijvenpark Westwijk. Arjen Hoogeveen van Hoogeveen Architecten BV uit Amstelveen tekende voor het ontwerp.

De eerste fase bestaat uit zeven solitaire gebouwen, alle opgetrokken in verschillende vormen en uitgevoerd in vernieuwende materialen.
„Rechthoekige metalen dozen zult u hier niet aantreffen," aldus Hoogeveen. „Wij werken met materialen die je in bedrijfsbebouwing niet zou verwachten. De gevels zijn bekleed met keramische leipannen en zijn gecombineerd met vlakken van glazen bouwplanken, al of niet transparant, aangevuld met aluminium kozijnen.

Hierdoor ontstaan bedrijfsruimtes met veel lichtinval, die door hun doordachte vormgeving mul7 tifunctioneel zijn in te delen."In de bedrijfsruimtes is veel vrijheid opgenomen voor het positioneren van de kantoor gedeeltes. Ook aan het milieu is ruimschoots gedacht. In overleg met de gemeente ligt de isolatiewaarde van de schil van de panden vijftien procent hoger dan volgens de huidige regelingen wettelijk is vereist, waardoor op energiekosten voor verwarming zowel als koeling flink kan worden bespaard.

Hoogeveen, tevens directeur van Archivast Holland BV, zocht reeds lange tijd naar een mogelijkheid om bedrijfsruimtes te realiseren waar hij als architect esthetisch niet geremd zou worden door de -bezuinigingsdrift van de ontwikkelaar. Amstelveen gaf hem die kans aan de Legmeerdijk. Na veel overleg met de gemeente en potentiële kopers gedurende de afgelopen twee jaar, wordt dé realisatie van zijn wens nu een feit. „We hebben getracht zoveel mogelijk maatpakken te creëren voor de ondernemers en zijn daar, getuige de enthousiaste reactie van kopers in geslaagd."

,,Hoewel de verwerving van de units ten gevolge van de luxe opzet en vormgeving, een iets grotere investering vergt van de ondernemers dan bij vestiging op standaard bedrijventerreinen, is de belangstelling groot. Mede door zijn uitstekende ligging ten opzichte van Schiphol en de bloemenveiling van Aalsmeer blijkt het een aantrekkelijke vestigingslocatie in Amstelveen. Meer dan zestig procent van de units is reeds verkocht. Hoewel de panden standaard in casco-uitvoering worden verkocht, is een uitgewerkt inbouwpakket bij de koop mee te leveren." De verkoop is in handen van Boer Hartog Hooft Makelaardij uit Amsterdam.

De gemeente heeft een aantal vestigingscriteria vastgesteld voor het Bedrijvenpark Westwijk. De kopers moeten een binding hebben met Amstelveen. Bedrijven mogen geen milieuhinder en overlast veroorzaken voor met name de bewoners van de nabij gelegen woonwijk. Bedrijven mogen maximaal onder milieuklasse 2 vallen. Onder de kopers bevinden zich groothandelsbedrijven met showrooms, een autorijschool, een telecommunicatie bedrijf, maar ook een marketingbureau en installateurs.

Alle eigenaren worden verplicht mee te werken aan het parkmanagement om de kwaliteit van het bedrijvenpark op lange termijn te waarborgen. Met elkaar zijn zij verantwoordelijk voor de veiligheid, het onderhoud, de parkeerfaciliteiten en de bewegwijzering.
Het werk wordt gerealiseerd door aannemer Wessels Zeist B.V. en staat onder leiding van PJD Bouwconsultancy bv te Bergen NH.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.