Bijgewerkt: 8 december 2021

Eerste paal Bovenkerk-centrum 7 juli

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-07-2005

Op donderdag 7 juli heeft wethouder P. Regouin (volkshuisvesting) om 15.00 uur het officiële startsein gegeven voor de herstructurering en bouw van Bovenkerk. Hij deed dit door het slaan van de eerste paal van het nieuwbouwproject in Bovenkerk-centrum.

Plaats van handeling was het bouwterrein aan de Noorddammerlaan (naast restaurant Silversant). Na intensieve voorbereiding gaat de herstructurering van Bovenkerk van start. In 2004 is het stedenbouwkundig programma van eisen vastgesteld en is er gewerkt aan de
exploitatieopzet. Woongroep Holland investeert de komende jaar circa € 125 miljoen in de herstructurering van Bovenkerk.

Het omvangrijke herstructureringsproject bestaat uit drie deelprojecten. Bovenkerk centrum wordt gekenmerkt door de sloop van twee scholen en de nieuwbouw van dertig woningen verdeeld over drie appartementencomplexen. El Punto, La Gamba en La Banda.

In Bovenkerk-Oost staat de sloop gepland van 350 woningen en de nieuwbouw van 330 woningen. Bovenkerk-Zuid is een nieuwbouwgebied waar zo'n 330 woningen zullen verrijzen. Maar liefst 46 procent van de nieuwbouwwoningen wordt gerealiseerd als sociale huurwoning.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.