Bijgewerkt: 28 februari 2024

Eerst waarschuwing bij parkeren in vergunningsgebied met gehandicaptenparkeerkaart

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-12-2017

Gebruikers van een Gehandicaptenparkeerkaart in Amstelveen die zonder Gehandicaptenparkeervergunning in een betaald parkeergebied staan krijgen per 1 januari 2018 eerst een waarschuwing in plaats van direct een boete. Hiermee komt de gemeente bestuurders tegemoet door verschillen in regelgeving per gemeente.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Herbert Raat (VVD) wethouder HandhavingHerbert Raat (VVD) wethouder Handhaving: 'Het beleid met betrekking tot parkeren in betaald parkeergebieden kan per gemeente verschillen. Dit kan soms verwarrend zijn. We kiezen er daarom voor niet direct handhavend op te treden, maar bestuurders eerst een waarschuwing te geven. Zodat men de volgende keer weet, dat een aanvullende vergunning noodzakelijk is, of dat ergens anders geparkeerd moet worden.'

Foto Amstelveen
(Bron ANWB - 2017)

Bent u in het bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt u niet langer gratis parkeren op betaald parkeerplaatsen en in vergunningsgebieden in Amstelveen.
U kunt wel gratis parkeren op alle algemene gehandicaptenparkeerplaatsen (in het Stadshart maximaal vier uur met een blauwe parkeerschijf in uw auto) en blauwe zones (onbeperkte tijd). Buiten het Stadshart geldt geen tijdslimietVoor parkeren in een betaald parkeergebied is een aanvullende Gehandicaptenparkeervergunning noodzakelijk. Hiermee kunnen inwoners met een Gehandicaptenparkeerkaart in heel Amstelveen onbeperkt parkeren. De kosten voor een Gehandicaptenvergunning zijn € 25 per jaar. Omdat bezitters van een Gehandicaptenparkeerkaart door landelijke regelgeving niet langer gratis kunnen parkeren op betaalde parkeerplaatsen zijn het aantal gratis algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in het Stadshart Amstelveen verdubbeld. In totaal zijn er 37 algemene gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar in deze wijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.