Bijgewerkt: 25 juni 2024

Eerbetoon aan wielrenner Peter Post in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-04-2013

Als eerbetoon aan wielrenner en ploegleider Peter Post gaat het wielercircuit in de knik Startbaan-Beneluxbaan vanaf heden De Peter Postbaan heten. De Nederlandse beroepsrenner was in Amstelveen woonachtig tot zijn overlijden op 14 januari 2011.

peter post Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Petrus Franciscus Maria (Peter) Post (1933 - 2011) was een Nederlandse beroepswielrenner van 1956 tot 1972, die na zijn carrière ploegleider werd. Op de foto is Peter Post tijdens het einde van de Ronde van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam op 17 mei 1960


Sportwethouder John Levie (BBA): “De Peter Postbaan in Amstelveen. Een mooi eerbetoon aan een grootse wielrenner.” Ook initiatiefnemer en journalist Hans de Bie is erg verheugd met de vernoeming: “We waren al een tijdje op zoek naar een geschikte plek. Dat we die nu hebben gevonden is natuurlijk een mooi resultaat. De Peter Postbaan, het klinkt ook al meteen goed!”


Grotere kaart weergeven De knik aan de Startbaan-Beneluxbaan in Amstelveen heet vanaf 23 april 2013 de Peter Postbaan

Op 6 juni 2013 vindt de officiële onthulling plaats in het bijzijn van familieleden en vrienden van Peter Post. Daarnaast komt ook een afvaardiging van de Sociëteit Olympisch Stadion waarvan de oud-wielrenner lid was.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.