Bijgewerkt: 14 juli 2024

Eenduidige regels voor woonwagenlocaties

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-04-2007

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 april 2007 besloten de regels aan te passen voor bouw en plaatsing van woonwagens. De regels worden nu voor alle locaties gelijk en op sommige onderdelen iets verruimd. Zoals voor de toegestane dakhelling en dakkapellen- meldt de Gemeente Amstelveen.

Aanleiding zijn de verschillende bouwregels die voor de woonwagen- locaties gelden en enige handhavingszaken, waarbij bouwactiviteiten aan woonwagens zijn stilgelegd.

Woonwagens Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Woonwagens aan de Doorweg in maart 2007Het nieuwe beleid betreft de afmetingen van woonwagens, de goot- en bouwhoogtes, de dakhelling van een woonwagen en de mogelijkheid tot het plaatsen van dakkapellen.

Wethouder Remco Pols: ‘Naar aanleiding van enkele gevallen waarbij de bouwactiviteiten aan woonwagens zijn stilgelegd en een informatieavond met woonwagenbewoners aan de Doorweg over de plannen voor de Noordelijke Poeloever is duidelijk geworden dat de regels eenduidiger moeten worden. Op het punt van dakkapellen en dakhelling is het daarnaast redelijk dat de regels worden verruimd'.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.