Bijgewerkt: 17 mei 2021

Een ziek kind mag niet alleen zijn met Kerst!

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ronald McDonald Huizen
15-12-2011

Fijne feestdagen gevraagd...

Dankzij de Ronald McDonald Huizen kunnen zieke kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes ook tijdens de kerstdagen dicht bij elkaar blijven. Help deze ouders aan een warm thuis in de koude decembermaand. Met uw gift geeft u een bijzonder kerstcadeau.

Onverwacht en noodgedwongen moest de familie Zevenbergen de kerstdagen vorig jaar doorbrengen in Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam toen de pasgeboren Kai complicaties bij het RS-virus kreeg. "Onze kleine jongen wist dat we bij hem waren, ook al werd hij in diepe slaap gehouden", vertelt moeder Cathelijne. Lees het verhaal van Jannes en Cathelijne, die dit jaar niets liever willen dan thuis zijn met kerst.

5.500 overnachtingen in december

Terwijl u kerstcadeautjes uitzoekt, een gezellig diner voorbereidt en de kaarsjes aansteekt, zijn de feestdagen voor gezinnen met een ziek kind heel ver weg.

750 ouders in 15 Ronald McDonald Huizen

Circa 750 ouders verblijven tijdens de decembermaand in een van de 15 Ronald McDonald Huizen. In totaal maken de Huizen deze maand 5.500 overnachtingen mogelijk, gebaseerd op de cijfers in december 2010. In de tabel zijn deze overnachtingen verdeeld over de verschillende regio's in Nederland.

Help mee

Met uw gift zorgt u ervoor dat zieke kinderen ook in de decembermaand hun ouders niet hoeven te missen. Geef bijvoorbeeld € 31. Dat is € 1 voor elke dag in december. Voor € 40 laat u de hele maand het licht branden in een woonkamer en voor € 50 houdt u in een Ronald McDonald Huis een dag lang de verwarming aan, zodat het letterlijk een warm thuis kan zijn. Elke andere bijdrage is natuurlijk ook welkom. Maak uw gift vandaag nog over met iDEAL . Of word voor € 5 per maand donateur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

kerstkaart Amstelveen
(Bron Kinderfondskaarten - 2011)

Zo een kerstkaart kunt u naar een ziek kind sturen


Stuur een unieke kerstgroet van Yvon Jaspers

Speciaal voor het Ronald McDonald Kinderfonds ontwierp ambassadeur Yvon Jaspers samen met haar dochter drie kleurrijke kerstkaarten. Deze unieke kaarten zijn alleen te bestellen op www.kinderfondskaarten.nl  Bestel voor 16.00 uur, dan wordt uw kaart de volgende dag al verstuurd.

Naast de drie kaarten van Yvon Jaspers en haar dochter bevat de online kaartenshop ook andere kerstkaarten waarmee u het Ronald McDonald Kinderfonds steunt. Klik op 'kies een kaart uit onze collectie' en selecteer de categorie kerstkaarten. Maak uw keuze uit de tien exemplaren die worden getoond. Liever een persoonlijke (kerst)kaart versturen? Op www.kinderfondskaarten.nl  kunt u heel gemakkelijk uw eigen foto uploaden.

Een nieuw 'Huis' voor het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds verhuist per 1 januari 2012 van De Bilt naar Amersfoort. Het Kinderfonds gaat een etage huren in het pand van organisatieadviesbureau Twynstra Gudde op het Stationsplein.

De verhuizing vindt plaats tussen Kerst en Oud en Nieuw, zodat de organisatie en haar relaties er zo min mogelijk overlast van ondervinden. Van donderdag 29 december tot maandag 2 januari 2012 kan het Kinderfonds bereikbaarheid per e-mail en telefoon niet garanderen, waarvoor excuses. Verhuisbedrijf Van Noort voert de verhuizing van het Ronald McDonald Kinderfonds gratis uit.  Het Ronald McDonald Kinderfonds wenst u fijne feestdagen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.