Bijgewerkt: 16 april 2021

Een week wachttijd in orthopedie Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
30-01-2012

Ziekenhuis Amstelland heeft de wachttijden voor patiënten met een orthopedisch probleem terug gebracht tot maximaal één week. Dit is te danken aan uitbreiding van de vakgroep met een vierde orthopeed en de mogelijkheid om spreekuur te houden op de buitenpoli in Uithoorn.

Orthopeden Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2012)

De orthopeden van het Ziekenhuis Amstelland


De vakgroep bestaande uit orthopeden W. J. Kleyn Molekamp, E. P. Meijer, dr. A. C. M. Pijnenburg, is sinds najaar 2011 met de komst van dr. J. S. de Vries op volle sterkte. Daarnaast is afgelopen zomer Gezondheidscentrum Waterlinie geopend in Uithoorn, waar verschillende specialisten uit Ziekenhuis Amstelland - waaronder de orthopeden - spreekuur houden. Hierdoor is het voor de orthopeden mogelijk meer en vaker patiënten te zien.

De wachttijden zijn daarmee minimaal geworden. Als een patiënt - doorverwezen door de huisarts voor een orthopedisch probleem - contact opneemt met de Polikliniek Orthopedie kan meestal binnen één week een eerste consult worden ingepland. In voorkomende gevallen kan het zelfs sneller. Het specialisme orthopedie richt zich op aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Hierbij gaat het om de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.