Bijgewerkt: 23 juli 2024

Een verslavend online spel GeoGuessr

Nieuws -> Internet

Bron: Amstelveenweb
15-05-2013

GeoGuessr is een online spel, dat gebruik maakt van panoramische foto's van Google Street View. Je krijgt een foto te zien en je moet proberen te raden, waar een bepaalde plek in de wereld zich bevindt. In dit geografie spel klik je zo dicht mogelijk bij de opgegeven locatie als je kunt, maar vergeet niet, snelheid telt!

Soms is er een bord met een naam van een hotel op de foto te zien en als een online-detective kun je in een nieuw tabblad razendsnel naar het hotel zoeken met behulp van de zoekmachine van Google. Soms verraden de planten de locatie, want eenmaal in de tropen is er een totaal andere vegetatie, dan in Zweden.

GeoGuessr Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een screenshot van GeoGuessr met een makkelijk te raden foto; Plaza Caracol in Cancun, in Mexico


Maar er zijn ook foto’s van een landtong bijvoorbeeld met alleen een paar kleine huizen en het is gewoon niet te raden, waar deze locatie is, dan kun je natuurlijk alleen maar gokken. Het blijkt, dat het niet uitmaakt hoeveel je inzoomt op een teken, het is een beetje blurred en vaak niet te lezen.

Het helpt ook om in te zoomen op de wereldkaart om een inschatting te maken en als je een beslissing hebt genomen, dan wordt de afstand tussen de door jou gekozen locatie en de werkelijke plek razendsnel berekend en opgeteld. Succes met het raden, maar let op, het is erg verslavend! Adres: GeoGuessr
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.