Bijgewerkt: 14 juli 2024

Een verdachte in Amstelveen aangehouden na melding alerte buurtbewoner

Nieuws -> Politie

Bron: Basisteam Politie Amstelveen
12-11-2023

Op zaterdag 11 november 2023, in de ochtenddienst kregen wij de melding om te gaan naar het Veenendaalplein in Amstelveen. Aldaar zou een man aan verschillende auto’s hebben gevoeld. Na een zoektocht in de wijk hebben wij de man aangetroffen die aan het signalement voldeed. Omdat er niks strafbaars kon worden vastgesteld, mocht de man weer gaan- meldt het Basisteam Politie Amstelveen op hun Facebook-pagina.

Hierna reden wij weer een ronde in de wijk en troffen wij dezelfde man weer aan. Op dat zelfde moment kwam een alerte buurtbewoner aangelopen die zei dat er spullen uit zijn auto waren gestolen en dat zijn fiets de dag ervoor was gestolen. De collega’s dachten op dat moment dat de eerder gecontroleerde man hiermee mogelijk iets te maken heeft. De betreffende man rende vervolgens een woning in. Wij vroegen om extra collega’s en zetten gauw de woning af zodat de man niet kon ontsnappen.

Foto Amstelveen
(Foto Basisteam Politie Amstelveen - 2023)


Andere collega’s kwamen ter plaatse en krijgen van de buurtbewoner camerabeelden te zien waarop de man met het signalement staat. Hierop besloten wij met een machtiging de woning te betreden en de man aan te houden. In de woning vonden wij diverse goederen aan die van diefstal afkomstig waren. Hierop is een doorzoeking in de woning gestart en troffen wij nog meer gestolen goederen aan.

Met dank aan een alerte buurtbewoner kon de persoon worden aangehouden en konden de goederen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. We blijven het zeggen; doe altijd aangifte! Alleen dan kunnen wij gestolen goederen opsporen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.