Bijgewerkt: 21 juni 2024

Een inwoonster van Amstelveen is lastiggevallen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-03-2024

Reactie van Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen over de intimidatie van een inwoonster van de stad:

'Geachte raad,

Zoals u uit de media heeft kunnen vernemen is een inwoonster uit Amstelveen wier dochter in het Israëlische leger dient, op 27 maart 2024 is lastiggevallen en geïntimideerd op haar woonadres. Het is niet de eerste keer dat deze inwoonster werd lastiggevallen. De incidenten hebben een relatie met de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza.

U kunt zich voorstellen dat deze inwoonster enorm geschrokken is en dit ongewenste bezoek als zeer bedreigend heeft ervaren. Ik besef dat dit incident zeker ook de Joodse gemeenschap in Amstelveen raakt en leidt tot bezorgdheid en gevoelens van onveiligheid. Ik ga vanmiddag bij de inwoonster langs. Ook blijf ik in nauw contact met verschillende vertegenwoordigers uit de Joodse gemeenschap.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen

Ik vind het onacceptabel dat een inwoner op deze wijze wordt geïntimideerd. Het staat mensen vrij om hun mening te uiten over de situatie in het Midden-Oosten, maar dat rechtvaardigt op geen enkele manier het gebruik van agressie. Amstelveen is een diverse stad waar iedereen, ongeacht achtergrond, geaardheid of religie, zich veilig en thuis moet voelen. Voor discriminatie en antisemitisme is in onze gemeente geen plaats.

Ook de politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek naar de toedracht van zowel dit incident als de eerdere incidenten. Daarnaast is de politie vaker aanwezig in de wijk. Sinds de oorlog in Gaza zijn gemeente en politie extra alert. Uiteraard geldt dit ook voor de herdenkingen komende weken.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.