Bijgewerkt: 4 oktober 2023

'Een goed idee voor de buurt'

Nieuws -> Sociaal

Bron: Burendag NL
11-08-2010

Op zaterdag 25 september 2010 viert Nederland voor de vijfde keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds groot feest. In 2009 deden in heel Nederland maar liefst 640.000 mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd.

Voorbereiding en uitvoering

Het thema van Burendag is dit jubileumjaar ‘een goed idee voor de buurt’. Overal in het land worden Buurt Brainstorms georganiseerd om, onder het genot van een kop Douwe Egberts koffie, tot goede ideeën te komen. Op Burendag voeren zij de ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van maximaal € 500 van het Oranje Fonds.

Burendag Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Burendag 2008 in het MOC gebouw aan de Lindenlaan in Amstelveen


Burendag nationale feestdag

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen.

Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen. Douwe Egberts verzorgt een belangrijke basisvoorwaarde voor de ontmoeting en goede ideeën voor de buurt; een goede kop koffie. Het Oranje Fonds biedt mensen met goede buurtplannen een financiële bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren. Website: BurendagAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.