Bijgewerkt: 23 mei 2022

Een geslaagde jazz avond in restaurant Antico Borgo

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Amstelveenweb
17-10-2012

Op dinsdagavond 16 oktober 2012 werd in het Italiaanse restaurant Antico Borgo (het voormalige Villa d’Este) nieuw leven ingeblazen in het Jazzpodium Amstelveen, door een optreden van het Trio Jos van Beest. De stijl van de avond paste goed bij de naam van het restaurant, want het betekent 'Oude Dorp'.

Het voormalige Italiaanse restaurant Villa d' Este bevond zich al zeker 40 jaar aan Laan Nieuwer-Amstel toen het werd overgenomen en de naam Ristorante Italiano La Terrazza kreeg. Anno 2012 heeft het nu de naam Antico Borgo en er zijn wonderen verricht. Alles fris geverfd en geheel opnieuw ingericht en zo is er weer een mooie gelegenheid bijgekomen om gezellig uit eten te gaan in het Oude Dorp.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Henk Brinkman de initiatiefnemer van het Jazzpodium Amstelveen, vertelt over zijn jazz project aan RTV-Amstelveen


De zogenaamde proefsessie van Henk Brinkman, de bedenker van deze formule, was nodig om de eventuele zakelijke sponsors wakker te schudden, dat jazz heel erg leeft in Amstelveen. Deze avond vooral bij de wat oudere bewoners, want de meeste jongeren bleven thuis, hoewel het jongere personeel van het restaurant wel verplicht was om naar de jazz van de jaren 1950-60 te luisteren.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het Trio Jos van Beest speelt in restaurant Antico Borgo


Het Trio Jos van Beest speelde onder andere Erroll Garner en Oscar Peterson nummers en de zangeres Colette Wickenhagen schepte direct een goede sfeer. Jos van Beest speelde op de piano, Erik Schoonderwoerd bespeelde de contrabas en achter de drums zat Ben Schröder.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Zangeres Colette Wickenhagen tijdens haar optreden


Het restaurant liep goed vol met mensen en er draaiden drie videocamera’s van verschillende media, op volle toeren om de gebeurtenissen van deze avond voor latere tijden te bewaren. Het restaurant is verbouwd en de strakke moderne meubels geven een veel betere indruk, dan in de vroegere variant van het gebouw. Er kunnen 160 mensen dineren en de nieuwe uitbaters Setrak Corlu en de wat jongere bedrijfsleider Barkev Besintasiyan (allebei afkomstig uit Armenië) hebben grote plannen.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

In de achtergrond luistert ook Setrak Corlu (r) naar het optreden van het Trio Jos van Beest


Volgens Barkev is de keuken een mix van Italiaanse en mediterraanse gerechten. In de keuken is ook een nieuwe chef-kok Giovanni Crudeli gekomen, die een jaar geleden nog in het Sofitel LegendAmsterdam werkte als night chef.

Setrak Corlu vertelde over het ontstaan van het nieuwe restaurant en de formule: 'Ik was in 2001 als ondernemer hier in restaurant Villa d’Este werkzaam tot 2005, toen ik vanwege hartproblemen ben gestopt. Daarna is het restaurant vier keer onderverhuurd geweest, maar er waren helaas geen positieve reacties. Op een gegeven moment ging het met mijn gezondheid beter en toen hoorde ik, dat de huisbaas niet tevreden was met de huurders.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De grote eetzaal van het restaurant is mooi opgeknapt en het ziet keurig uit


antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De serre ziet er ook sfeervol uit


antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Chefkok Giovanni Crudeli laat zijn laatste heerlijke creatie zien


Ik heb hem benaderd met het idee, dat na de renovatie van de binnenkant van het gebouw, ik hier wel met een nieuwe zaak wilde beginnen. Het gebouw was ergens in de jaren 1960 gebouwd en daardoor was de opknapbeurt echt nodig. Met het behulp van de eigenaar heb ik heel veel kunnen veranderen en de noodzakelijke veranderingen buiten worden ook nog opgeknapt'.

'Het restaurant ligt op een unieke locatie in Amstelveen en wij wilden de authentieke Italiaanse keuken niet meer handhaven, dus zeg maar lasagne, of spaghetti, maar de keuken een moderne richting te geven. Daarom hebben wij nu een kok, die in sterrenrestaurants heeft gewerkt en hij vond de uitdaging ook erg leuk. Nu werkt hij hier op deze mooie locatie in een volledig gemoderniseerde en transparante keuken.

Wij gebruiken altijd verse producten en wij willen de dagvulling van het restaurant ook aanpassen. Wij willen al de mensen 's morgens welkom heten, daarvoor was vroeger geen ruimte. In de middag beginnen wij ook weer met de lunch, want die was afgeschaft door de vorige huurders, terwijl er behoefte is bij de mensen in het bedrijfsleven'.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De keuken is helemaal vernieuwd en iedereen kan even binnenkijken hoe de gerechten worden gemaakt


antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een voorgerecht van de chefkok: opgerold bladerdeeg gevuld met tonijnmousse / Rotolini di sfoglia con mousse di tonno


'Onze chef-kok Giovanni gaat op de zaterdagen in onze nieuwe prachtige keuken kookworkshops geven voor ongeveer 8-12 mensen. Om 11.00 uur beginnen we met de workshop en de deelnemers leren de basistechnieken, kunnen zelf gerechten en sauzen uiteraard met hulp en instructies maken. Dan gaat de groep om 13 uur gezellig met zijn allen aan tafel om het resultaat te testen, onder het genot van een glas wijn'.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het hoofdgerecht was een malse ossenhaas met gemengde paddenstoelen en koffieschuim / Filetto di manzo ai due funghi con aria al caffe


antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het toetje, biscuit met vers fruit en custard / Biscotti di frutta fresca con crema pasticcera


Naast de lunch gaan we een brunch uitproberen en een High Tea en aperitiefavonden staan ook in onze plannen. Op deze manier kunnen wij dus de hele dag vullen. Het menu hebben wij strak gehouden met 15 warme- en 15 koude voorgerechten met kleine porties, zodat echt alles geproefd kan worden. De hoofdgerechten op de standaard menukaart zijn beperkt gehouden, maar iedere dag komen wij met een speciaal menu vol verse producten en dat wordt op een A4-tje aan de tafels uitgedeeld'.

antico Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De ingang van het nieuwste restaurant van Amstelveen, Antico Borgo


'Natuurlijk kunnen wij ook gerechten klaarmaken die niet op het menu staan en als wij de ingrediënten in huis hebben wordt het voor de gasten gekookt. Als ongeveer twee weken tevoren de gasten aangeven, dat ze iets speciaals willen eten buiten de kaart, dan kunnen wij onze inkopen er op afstemmen en wordt het door onze chef-kok Giovanni klaargemaakt'.

In het restaurant is vanaf 16 oktober 2012 elke dinsdagavond vanaf 20 uur een bruisend jazz podium met landelijk bekende musici. Open: maandag - vrijdag 10 -22 uur, zaterdag - zondag 15-22 uur. Adres: Antico Borgo, Laan Nieuwer-Amstel 25 e-mail: info@anticoborgo.nl  Tel.: 020-6415684. Lunch: 12 – 15 uur (zaterdag en zondag niet). Diner: 17 – 22 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.