Bijgewerkt: 18 juni 2024

Een geslaagde Poeldag 2024 van AmstelveenSport

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
27-05-2024

Zondag 26 mei 2024 vond de derde editie van de Poeldag plaats. Het is dé (water)sportdag van Amstelveen; (water)sportverenigingen laten hun sport ontdekken en ervaren door het geven van clinics en demo’s. Herbert Raat wethouder Sport en Heleen van Ketwich Verschuur directeur van AmstelveenSport verrichtten in de ochtend de opening door, onder toeziend oog van het publiek en de Reddingsbrigade Amstelveen een redding op het droge uit te voeren.

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

Herbert Raat wethouder Sport en Heleen van Ketwich Verschuur directeur van AmstelveenSport openen op zondag 26 mei 2024 de derde editie van de Poeldag onder grote belangstelling

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

De derde editie van de Poeldag werd door honderden mensen bezocht op de Noordelijke Poeloever in Amstelveen

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

Herbert Raat vaart met Heleen van Ketwich Verschuur en betrokkenen een rondje met de motorboat op de Poel

De hele dag kon iedereen meedoen met diverse sport en spel activiteiten op het water en op het land. Van suppen en varen tot volleybal, korfbal en vechtsporten. Er stond een enorme luchtkussen stormbaan waar kinderen zich op konden uitleven en kon er geschaatst worden op een zomerschaatsbaan. Kortom, voor iedereen van alle leeftijden veel mogelijkheden om te sporten en te spelen. Ook was er een ballonnenclown, konden kinderen geschminkt worden en zelf schilderen op canvasdoeken. Kinderen konden met een spaarkaart langs de verschillende activiteiten en door mee te doen stempels verzamelen. Een volle spaarkaart leverde een leuk buitenspeelgoed presentje op. Het was de hele dag gezellig druk. Vanwege de voorspelde code geel met harde regen en storm werd voor ieders veiligheid besloten zo’n anderhalf uur eerder te stoppen dan op het programma stond.

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

Kinderen suppen op de Poel. Suppen staat voor 'stand-up-paddle'. Het is ontstaan op Hawaii door de lifeguards die op hun surfboard gingen staan om de beginnende surfers in de gaten te houden

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

Op de oever van de Poel staat een enorme stroombaan met springkussens

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

Polowetstrijd met kano's was ook mogelijk


Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

Volleybalspelers op het veld

Foto Amstelveen
(Foto Pim Waslander - 2024)

In de tenten van SAKB waren er kunstactiviteiten

AmstelveenSport kijkt terug op een geslaagde Poeldag en ziet het als een mooie start van het buiten evenementen seizoen. Manager Sportservice AmstelveenSport Sven Vismans licht toe: "De Poeldag is een SportExperience en KidsFestival in één: iedereen kan meedoen met sport, spel en cultuur activiteiten en kijken naar demo's van Amstelveense verenigingen. Ook kunnen kinderen onbeperkt buitenspelen. Omdat je niet genoeg kunt spelen, sporten, bewegen en nieuwe sporten ontdekken, organiseert AmstelveenSport tijdens AmstelveenBeach, van zaterdag 15 t/m donderdag 27 juni 2024 op het Stadsplein, opnieuw een SportExperience en KidsFestival."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.