Bijgewerkt: 18 mei 2024

Een drukke 30e korfbal Priktoernooi van KVA

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
25-06-2012

Korfbal- Het 30e KVA Priktoernooi is op zaterdag 23 juni 2012 gewonnen door René Mol en Maartje van Rossem afkomstig van Rohda uit Amsterdam. Hiermee volgen zij Erwin Zwart en Menno Russchen van LDODK op als winnaar van het KVA Priktoernooi.

korfbal Amstelveen
(Foto Jorrit de Haas - 2012)

De winnaar van het Priktoernooi: René Mol en Maartje van Rossem


korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Even de afstand van de korf schatten en maar gooien


De weergoden waren het KVA Priktoernooi goed gezind. Ondanks de af en toe felle wind was de temperatuur aangenaam. 108 koppels startten om 10:45 uur aan de eerste pouleronde op de 18 uitgezette velden. Vanuit de 18 poules, gingen de nummers 1 en 2 alsmede de twaalf beste nummers 3 door naar de tweede pouleronde.

korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het is druk tijdens het Priktoernooi van de korfballers


Hiermee was de eerste scheiding gemaakt, en vanuit de tweede pouleronde stroomden de beste 16 koppels door naar de achtste finales. Na de achtste- en kwartfinale bleven er 4 koppels over voor in de halve finale wedstrijden. Afkomstig van Oranje Nassau, Rohda en KVA (2x)Het lukte Monique de Jong en Karin Schekermans namens KVA en Rene Mol en Maartje van Rossem namens Rohda uiteindelijk om de felbegeerde finale te bereiken. In deze finale bleken laatstgenoemde uiteindelijk de betere van de twee. In een eentonige finale werd er met 19-12 gewonnen door Rene Mol en Maartje van Rossem, waardoor zij zich een jaar lang Prikkampioen mogen noemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.