Bijgewerkt: 5 maart 2024

Een concert vertelling op Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
03-10-2011

Pauline Viardot: Haar liederen, leven en liefdes

Een concert vertelling door Petrie Akkerman, mezzo sopraan en Jeroen Liedorp, piano.

Op Wester-Amstel brengen Petrie Akkerman en Jeroen Liedorp de zeer beroemde Pauline Viardot weer tot leven. Ze doen dit al musicerend en vertellend.

Enkele liederen en muziekfragmenten van Viadots zullen worden gezongen door Petrie Akkerman onder begeleiding van Jeroen Liedorp. Tevens zal Petrie Akkerman vertellen over het leven van Viardot en over haar toewijding aan George Sand en Chopin.

Foto Amstelveen
(Foto P. Akkerman - 2011)

Mezzo sopraan Petrie Akkerman


Pauline Viardot (1821-1910) was de dochter van de Spaanse zangers gezin en zij kreeg als jong meisje pianoles van Frans List, maar bleek daar boven te beschikken over een prachtige stem, een groot gevoel voor taal, tekenen en talent om te componeren en zingen. Haar optredens in de grote opera’s van die tijd trokken volle zalen.

Berlioz sprak over haar als één van de allergrootste muzikale persoonlijkheden in de muziekgeschiedenis. Omdat zij ook Russisch sprak, kwam zij na een optreden in Moskou Iwan Toergenjew tegen, die zó onder de indruk was, dat hij levenslang met haar en haar familie bevriend bleef. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl

Zondag 9 oktober 2011, aanvang 14:00 uur. Entree € 7,50,  donateurs € 5 Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.