Bijgewerkt: 19 januari 2022

Een bussluis komt voor de St. Urbanuskerk in Bovenkerk

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-10-2020

Automobilisten kunnen binnenkort niet meer langs de St Urbanuskerk door Bovenkerk rijden. Er komt een bussluis voor de kerk om autoverkeer te weren dat niet in Bovenkerk hoeft te zijn. Het college van B en W heeft dinsdag 20 oktober 2020 ingestemd met dit ontwerpverkeersbesluit. 'De maatregel draagt bij aan het verkeersveiliger maken van Bovenkerk' - zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.Uitgebreide participatie. De maatregelen om Bovenkerk verkeersveiliger te maken kenden een uitgebreid participatietraject. Er was een draagvlakonderzoek, een enquête en goed bezochte inloopsessies. Hieruit bleek dat er een groot draagvlak is voor de knip bij de Urbanuskerk. 'Het draagvlak voor de aanvullende maatregelen bleek lager, wat leidde tot een herbeoordeling van de plannen' - legt wethouder Ellermeijer uit.

Vierlingsbeeklaan en Salamander. Naast de bussluis voor de St. Urbanuskerk is als aanvullende maatregelen overwogen om het eenrichtingsverkeer op de Vierlingsbeeklaan uit te breiden en de bus sluis aan de Salamander op te heffen. Na een extra beoordeling van de voorgenomen verkeersmaatregelen is besloten om dit niet te doen. 'We beperken ons tot de ‘hoofdmaatregel‘ om de verkeersveiligheid te verbeteren met de knip voor de Urbanuskerk. De situaties op de Vierlingsbeeklaan en Salamander blijven ongewijzigd. Wij blijven de nieuwe situatie met verkeerstellingen in Bovenkerk goed monitoren om na te gaan of aanvullende maatregelen nodig zijn' - aldus Ellermeijer

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer


Aanleiding. De route langs de St. Urbanuskerk (Noorddammerlaan - Legmeerdijk) wordt nu door autoverkeer gebruikt als doorgaande route, langs woningen en dwars door Bovenkerk. Het autoverkeer gebruikt deze route samen met fietsers en bromfietsers. De weg is smal. Het is vooral op werkdagen in de ochtend- en avondspits druk. Het is wenselijk dat woon-werkverkeer, dat geen bestemming in Bovenkerk zelf heeft, gebruik maakt van de route via de Bovenkerkerweg en de Beneluxbaan, ten zuiden van de wijk Bovenkerk. De Beneluxbaan is juist ingericht voor de afwikkeling van dit doorgaand autoverkeer.

Het gedeelte in bocht van de Noorddammerlaan tussen de bus sluis en de voetgangersoversteekplaats bij het Zwarte Pad (fiets- en wandelpad naast de Urbanuskerk) wordt heringericht. Dit gedeelte wordt verhoogd uitgevoerd. Er komt een afwijkende bestrating. Hierdoor krijgt het gebied een verblijfsuitstraling. Het ontwerpverkeersbesluit wordt op 27 oktober gepubliceerd in het Gemeenteblad. De zienswijzentermijn (zes weken) start 28 oktober 2020.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.